Aktuális

Kocsis Máté: A Fidesz-KDNP frakcióülésén döntenek az új államfőjelölt személyéről

Számítástechnikai eszközöket és adathordozókat foglaltak le a 15 éves fiúszeretőt tartó pedagógiai asszisztenstől

Házkutatást tartott a rendőrség a 15 éves diákkal szexelő pedagógiai asszisztens otthonában. A Magyar Nemzet úgy tudja: adathordozókat foglaltak le nála. Közben a Századvég friss kutatást közölt, amiből kiderül: a magyar emberek döntő többsége szigorú fellépést vár el a gyermekek és a fiatalkorúak védelmében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda később azt közölte: gyermekpornográfia miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Azt írták: kutatást hajtottak végre egy 39 éves budapesti lakosnál, akinél számítástechnikai és informatikai eszközöket, illetve számos adathordozót foglaltak le.

Kapcsolódó tartalom

Az óbudai Krúdy Gyula általános iskola alkalmazottja maga számolt be arról, hogy csaknem 40 évesen egy 15 éves fiúval létesített szexuális kapcsolatot. A férfinak egy korhatáros YouTube-csatornája is van, amelyen részletesen taglalta az együttlétüket.

(Fotó: Origo)

A fiatalok körében népszerű TikTokon és az Instagramon is beszélt a viszonyról. Arról győzködte a közönségét, hogy mivel Magyarországon 14 év a beleegyezési korhatár, a közte és a 15 éves kamaszfiú között kialakult szexuális kapcsolat teljesen normális.

Kapcsolódó tartalom

Mindeközben az internetre feltöltött korhatáros tartalmaihoz a diákok is hozzáfértek, melyről a pedagógus saját bevallása szerint tudott is. „Én azt láttam, hogy bejöttek oda krúdysok is, diákok, de úgy voltam vele, hogy nem az én tisztem, hogy bejöjjenek-e és ott maradjanak-e. Ha 18-as adást látsz, és ennek ellenére ott maradsz, akkor az a te döntésed volt, én ezért nem érzem magam felelősnek” – fogalmazott.

Kapcsolódó tartalom

Már lehetett hasonló ügye

Az iskola hiába kérte, hogy távolítsa el a képeket és a felvételeket, a férfi ezt megtagadta, mondván, hogy ez sértené a szólás- és az önkifejezés szabadságát. A pedagógust azóta felfüggesztették, az ügyben pedig szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt érkezett feljelentés a rendőrségre.

A Magyar Nemzet most arról is írt, hogy a feljelentés szövegéből kiderül: a pedagógiai asszisztensnek már 2018-ban is lehetett hasonló ügye. A lap szerint a nyilvánosan fellelhető információk alapján a férfi a VIII. kerületi Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola asszisztenseként az öt és hetedik évfolyamos diákoknak tartott nyári médiatáborról a következőket mondta:

„Nem korlátoztam a szexuális szabadságukat. Esténként, vagyis nappal forgattunk, megvágtuk az anyagot, majd a nap hátralévő részében azt csináltunk, amit akartunk.”

A botrány kirobbanása óta a kiskorúval folytatott viszonyáról korábban nyíltan dicsekvő asszisztens a sajtónak már nem akart válaszolni a szokásait és felelősségét firtató kérdésekre.

Az ügyben hallgat a baloldal is, melynek bukott miniszterelnök-jelöltje korábban még éppen a gyermekek védelmét szigorító törvénymódosítást és az erről szóló népszavazás kérdéseit kritizálta.

„Micsoda aberrált agy kellett ahhoz, hogy ilyen ostoba kérdéseket állítsanak össze” – így kritizálta korábban Márki-Zay Péter a gyermekvédelmi törvény szigorításáról szóló népszavazást.

Kapcsolódó tartalom

A magyar emberek egységesen elutasítják a gyermek- és fiatalkorúak fejlődésére veszélyt jelentő kapcsolatokat – ez derül ki a Századvég legfrissebb kutatásából. A válaszadók döntő többsége, összesen 95 százaléka mondta azt, hogy nem tartja elfogadhatónak, hogy egy felnőtt egy 15 éves fiatalkorúval tartson fenn szexuális kapcsolatot, 96 százalékuk pedig ellenzi, hogy egy tanár a rá bízott fiatalkorúval álljon ilyen kapcsolatban. A Századvég kutatása szerint a magyar emberek több mint kétharmada egyetért azzal is, hogy a gyermekek megóvása és a hasonló ügyek megelőzése érdekében indokolt a gyermekvédelmi jogszabályok további szigorítása.

Kiemelt kép: Origo

Ajánljuk még