Aktuális

Visszavonul az olimpiai bajnok

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A 15 éves diákkal szexelő férfi tanár szerint a 14 éves fiúk hajtanak rá

Saját bevallása szerint még fiatalabb fiúkkal is közeli kapcsolatba kerülhetett a férfi tanár, mint amiről korábban beszámolt. A 15 éves szeretőjével kérkedő homoszexuális férfi egy vasárnap felvett videójában ugyanis arról beszélt, hogy a „14 évesek hajtanak rá”. A tanárról bebizonyosodott az is, hogy szexuális felvilágosító órát tartott alsós diákoknak.

 

A pedagógus a videót vasárnap, egy nappal a botrány kirobbanása előtt vette fel és tette közzé. Mint ismert: hétfőn jelentek meg az első cikkek, és a hirado.hu is beszámolt a tanár ügyéről: a pedagógiai asszisztens azzal kérkedett, hogy egy 15 éves diákkal van szexuális kapcsolata, majd arról győzködte a közönségét, hogy mindez teljesen normális.

Kapcsolódó tartalom

A tanártüntetések állandó résztvevője szerint ő nem számít pedofilnak, mivel Magyarországon 14 év a beleegyezési korhatár. B. Zsolt videójában kifejtette: akinek ez nem tetszik, azt feljelenti, és őt ingyen fogja képviselni a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és az Amnesty International, vagyis lényegében a Soros-hálózat.

További támogatóként említette a Demokratikus Koalícióhoz közel álló Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét. Ezek az intézmények elhatárolódást mutatnak a férfitól.

Az ügy kapcsán a közmédia kereste az RTL Magyarországot, a csatorna ugyanis az esetről szóló riportjában javarészt azt hangsúlyozta, hogy az jogilag rendben van, etikailag kifogásolható. Az RTL azt válaszolta: „híradójuk pártatlan és kiegyensúlyozott, nem nyilvánít véleményt a benne szereplő események vagy személyek kapcsán.”

Kapcsolódó tartalom

A TASZ-hoz fordult az Origo.hu, az NGO-szervezet kérdésükre küldött válaszában kifejtette, hogy

általánosságban annyit tudnak megállapítani, hogy egy 15 éves fiatallal nem bűncselekmény kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolatot létesíteni.

Mint írják:

„B. Zs. nem fordult a TASZ-hoz, ezért nem ismerjük az ügye részleteit, de fontos leszögezni, hogy alapvetően itt nem egy jogi kérdésről van szó. Általánosságban annyit tudunk megállapítani, hogy egy 15 éves fiatallal nem bűncselekmény kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolatot létesíteni, legyen szó bármilyen nemű vagy szexuális irányultságú személyekről. Hangsúlyozzuk, hogy a kérdés megítélése nem korlátozódik pusztán az életkorra: alapvető fontosságú, hogy mindkét fél valóban szabad döntést hozva, önkéntes belátás alapján legyen részese a kapcsolatnak. Az, hogy az ilyen konszenzuális kapcsolatnak mennyiben van reális lehetősége bizonyos feltételek között, olyan összetett pszichológiai, pedagógiai és morális kérdés, amelyben a TASZ jogi területre korlátozódó szakértelme önmagában nem adhat iránymutatást.”

Vagyis a TASZ szerint nem törvénytelen, hogy egy majdnem negyvenéves tanár egy 15 éves fiúval tart fenn kapcsolatot.

Kapcsolódó tartalom

Az eset kapcsán a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter azt mondta, hogy ami történt, az erkölcsileg nagyon aggályos. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus szerint

a férfit gyermekek közelébe sem lenne szabad engedni.

A napokban a pedagógusról az is bebizonyosodott, hogy engedély nélkül tartott szexuális felvilágosító órát alsós diákoknak. Az eset nyilvánosságra kerülése után szexuális visszaélés gyanújával és kiskorú veszélyeztetése miatt is feljelentették.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még