Aktuális

Szexuális erőszak miatt elrendelték egy ukrán férfi letartóztatását

Régóta problémák voltak a 15 éves fiúszeretőt tartó pedagógiai asszisztenssel

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Már régóta gond volt a kiskorú fiúval szexuális viszonyt folytató iskolai dolgozóval – ez derül ki az Origónak adott szülői beszámolókból. A 40 év körüli férfi egy videóban jelentette be büszkén, hogy 15 éves fiúszeretője van. A szülők dühösek. Az ügy kapcsán a közmédia kereste az RTL Magyarországot is, a csatorna ugyanis az esetről szóló riportjában javarészt azt hangsúlyozta, hogy az jogilag rendben van, etikailag kifogásolható. Az RTL azt válaszolta: „híradójuk pártatlan és kiegyensúlyozott, nem nyilvánít véleményt a benne szereplő események vagy személyek kapcsán."

 

„Ez a tény, hogy egy 15 éves szeretőm van, ez sokaknál kiverte a biztosítékot.”

És ez szerinte teljesen rendben van –jelentette ki videójában az az óbudai pedagógiai asszisztens, aki egy internetes videóban beszélt róla, hogy csaknem 40 évesen egy 15 fiúval folytat szexuális viszonyt.

Az ügyet a Pesti Srácok.hu hozta nyilvánosságra.

A portál által lementett, de a férfi oldaláról eltüntetett videóban a pedagógus arról is beszélt, hogy szerelmi kalandjában nincs semmi rossz, szerinte az teljesen rendben van.

Az ügy kirobbanása után több szülőt is megszólaltatott az Origo.

Mint kiderült: a férfi múlt hét szerdán engedély nélkül tartott szexuális felvilágosító órát alsós diákoknak, melynek keretében kizárólag az egyneműek szexuális életéről mesélt nekik.

Kapcsolódó tartalom

Egy másik szülő az Origo szerint arról is beszélt, hogy a felsős diákok szülei már korábban is jelezték, hogy

gond van a tanárral, mert több diák is követi őt az online térben, ahol a többi között öngyilkosságra buzdító videót tett közzé, és nyíltan propagálja a másságot is. Valamint szexuális tartalmakat is készít magáról.

Az iskola lépése pedig erre az volt, hogy a felső tagozatosoktól áttette a férfit az alsó tagozatosok, tehát a 10 éven aluliak közé.

„Azt is megkaptam, hogy ha büntetőjogilag ez nem is problémás, de belefér a moralitásomba? Hogy egy közel 40 éves pasi egy 15 évessel kavar? Belefér! Az, hogy neked más a moralitásod, az engem nem tud érdekelni!”

– közölte a férfi.

Kapcsolódó tartalom

Büntetőjogilag lényegében nincs vele gond – az LMBTQ ügyekben mindig aktív RTL híradója hétfői, az üggyel foglalkozó anyagában erről beszélt. Szerintük csak etikailag kifogásolható.

Az M1 megkereste az RTL-t. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az RTL szerint ez az ügy csak jogi kérdés-e. Kíváncsiak voltunk rá, hogy mi az RTL álláspontja az ügyről erkölcsi szempontból, mennyire tartanak egy ilyen esetet morálisan elfogadhatónak.

Az RTL azt válaszolta: híradójuk pártatlan és kiegyensúlyozott, nem nyilvánít véleményt a benne szereplő események vagy személyek kapcsán.

Azt is írták: a óbudai általános iskola pedagógiai asszisztenséről szóló riportjuk foglalkozott az eset erkölcsi vetületével is.

Az óbudai iskolai dolgozó ügye egy másik szempontból is érdekes lehet. A pedagógus ugyanis kisfilmjében azt állította, hogy ha őt jogilag megtámadnák, akkor számos jogvédő szervezet megvédené.

„Engem olyan emberjogi szervezetek képviselnek, mint a TASZ, a Helsinki bizottság, az Amnesty International, de még a PDSZ is.”

Miután felsős fiúkra tett obszcén, szexuális megjegyzéseket, azzal zsarolta őket, hogy őt úgyis megvédik a Soros György által milliókkal támogatott jogvédők.

Az ügyre reagált a Fidesz is. Kocsis Máté frakcióvezető azt írta közösségi oldalán:

„A gyermekvédelmi törvényünket megtámadták és megsértették, a harc folytatódik tehát. Küzdeni fogunk a gyermekeink védelméért.”

A Közmédia kereste az érintette iskolát is, ahol közölték: a férfit felfüggesztették a munkavégzés alól, és az iskola elítéli a történteket.

Közben kiderült: a tankerület elbocsátotta a férfit.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még