Aktuális

Lesodródott az útról egy autó Veszprém vármegyében: többen megsérültek, egyiküket mentőhelikopterrel szállították kórházba

Lezuhant egy szikláról a migránsokat szállító autóbusz

Legalább harminchárom migráns meghalt egy autóbusz-szerencsétlenségben Panamában – közölték a helyi hatóságok szerdán.

A hatvanhat embert szállító távolsági busz a korai órákban zuhant le egy szikláról, miután összeütközött egy kisbusszal az autópályán.

A jármű a Costa Ricával határos Chiriqui tartományba tartott.

Helyi médiaértesülések szerint a busz sofőrje elfelejtett megállni egy pihenőhelyen, ezért visszafordult. Ekkor történt az ütközés.

Laurentino Cortizo panamai elnök a Twitteren közölte: a panamai kormány egészségügyi ellátásban részesíti a sérülteket. Úgy tudni, hogy mintegy húsz embert szállítottak kórházba, többeket súlyos sérüléssel.

Cortizo egyúttal együttérzéséről biztosította az érintetteket.

A migránsok Darién régióból tartottak az Egyesült Államok felé. A Panama és Kolumbia határán fekvő, sűrűn benőtt, mocsaras dzsungelen nemcsak a természet, de az ott menedékre lelő bűnbandák is nehezítik az átjutást. Az útra kelő migránsok közül többen lelték már halálukat ebben a térségben.

2022-ben rekordszámú, 248 ezer migráns lépett be Panama területére azzal a céllal, hogy eljusson az Egyesült Államokba – tájékoztatott a helyi bevándorlási hivatal. A migránsok több mint fele venezuelai volt, míg a többiek egyebek között Ecuadorból, Haitiból és Kubából indultak útnak, de akadtak Ázsiából és Afrikából érkezők is.

A panamai külügyminisztérium keddi információi szerint 2023-ban eddig 32 800 ember kelt át a Darién régión.

Ajánljuk még