Aktuális

Lövöldözés volt a franciaországi Montpellier bírósága előtt, többen meghaltak

Kellemetlen képek kerültek elő - Ujhelyi István barátját tartóztatták le Brüsszelben

A kezdetektől tagadni próbálja Ujhelyi István, Gyurcsány Ferenc szövetségese, hogy kapcsolatban állna a brüsszeli korrupciós botrány érintettjeivel, ezt azonban újabb bizonyítékok támasztják alá.  Ujhelyi nemcsak hogy szoros kapcsolatban volt Eva Kailival, a botrány főszereplőjével, hanem közösen szervezett vele konferenciát is. Most kiderült, hogy a korrupciós ügy újabb letartóztatottjával is jó viszonyban volt. Marc Tarabella és Ujhelyi is tagja volt az EP-frakciók közös sportcsoportjának, és a fotók tanúsága szerint barátok.

 

Bár még decemberben az EP-képviselő azt hangoztatta, hogy személyesen semmilyen kapcsolatban nem volt az érintett képviselőkkel és szakértőikkel. Már röviddel a brüsszeli korrupciós botrány kirobbanása után kiderült, hogy az ex-szocialista, most a Gyurcsány-párthoz húzó EP-képviselő, Ujhelyi István jó kapcsolatot ápol a botrány főszereplőivel.

 Ujhelyi  nemcsak hogy kapcsolatban állt Eva Kailival, a botrány főszereplőjével, hanem nagyon is jó viszonyban voltak.

Még 2017 októberében választották meg Ujhelyit a 40 éven aluli EP-képviselők alelnöknek, Eva Kailit pedig elnöknek. Közös fotó is készült megválasztásuk után.

Ujhelyi ráadásul az Európai Parlamenten belül máshol is szorosan együttműködött a több mint 1,5 millió euró készpénzzel lebukott Kailival. Konferenciát is szerveztek közösen Brüsszelben.

Forrás: Origo

Azonban nemcsak Kailival, hanem az ügyben csütörtökön letartóztatott Marc Tarabellával is meglehetősen közeli viszonyt ápol Ujhelyi István, legalábbis erről tanúskodik több fotó is az Origo beszámolója szerint.

Marc Tarabella és Ujhelyi is tagja volt az EP-frakciók közös sportcsoportjának. Egy fotó tanúsága szerint – egy másik akkori magyar EP-képviselő, Meszerics Tamás társaságában – együtt ünnepelték egy magyar kézilabdacsapat nemzetközi kupagyőzelmét korábban, Strasbourgban.

A képeken a kupát tartva Ujhelyi, míg a jobb szélen a letartóztatott Tarabella látható.

A fentiek alapján bárki számára nyilvánvaló, hogy Ujhelyi István hiába próbált kibújni a felelősség alól, és hiába próbálta tagadni érintettségét, egyértelmű, hogy jó viszonyban állt a brüsszeli korrupciós botrány letartóztatott gyanúsítottjaival.

A lap megemlíti, hogy Ujhelyi és Eva Kaili egy szegedi kampánykiadványban is együtt szerepelt.

A kiadványban szereplő képek egy olyan fiatal, szocialista politikusokat tömörítő, Kaili-féle brüsszeli csoport rendezvényén készültek, amelynek elnöke a korrupt Eva Kaili volt, Ujhelyi pedig alelnökként segítette munkáját.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még