Aktuális

Letartóztatták a népszerű sorozatsztárt

Hollik István: El a kezekkel a gyerekeinktől!

| Szerző: hirado.hu
Brüsszel pereli Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, ezzel az LMBTQ-aktivisták és a pedofil pedagógus asszisztens mellé áll! – írta közösségi oldalán a Fidesz kommunikációs igazgatója.

„Mi viszont a magyar gyermekek mellett állunk és meg fogjuk védeni őket!” – rögzítette Hollik István.

A Fidesz politikusa által említett botrányban kiderült, hogy már régóta gond volt a kiskorú fiúval szexuális viszonyt folytató iskolai dolgozóval a szülői beszámolók alapján.

A napokban látott nagy nyilvánosságot az eset, hogy egy 40 év körüli férfi egy videóban jelentette be büszkén, hogy 15 éves fiúszeretője van.

A férfi múlt hét szerdán még engedély nélkül tartott szexuális felvilágosító órát alsós diákoknak, melynek keretében kizárólag az egyneműek szexuális életéről mesélt nekik.

Az óbudai iskolai dolgozó kisfilmjében azt állította, hogy ha őt jogilag megtámadnák, akkor számos jogvédő szervezet megvédené.

„Engem olyan emberjogi szervezetek képviselnek, mint a TASZ, a Helsinki bizottság, az Amnesty International, de még a PDSZ is.”

Az ügy kapcsán a közmédia kereste az RTL Magyarországot, a csatorna ugyanis az esetről szóló riportjában javarészt azt hangsúlyozta, hogy az jogilag rendben van, etikailag kifogásolható. Az RTL azt válaszolta: „híradójuk pártatlan és kiegyensúlyozott, nem nyilvánít véleményt a benne szereplő események vagy személyek kapcsán.”

Kapcsolódó tartalom

A TASZ-hoz fordult az Origo.hu, az NGO-szervezet kérdésükre küldött válaszában kifejtette, hogy

általánosságban annyit tudnak megállapítani, hogy egy 15 éves fiatallal nem bűncselekmény kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolatot létesíteni.

Mint írják:

„Bite Zsolt nem fordult a TASZ-hoz, ezért nem ismerjük az ügye részleteit, de fontos leszögezni, hogy alapvetően itt nem egy jogi kérdésről van szó. Általánosságban annyit tudunk megállapítani, hogy egy 15 éves fiatallal nem bűncselekmény kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolatot létesíteni, legyen szó bármilyen nemű vagy szexuális irányultságú személyekről. Hangsúlyozzuk, hogy a kérdés megítélése nem korlátozódik pusztán az életkorra: alapvető fontosságú, hogy mindkét fél valóban szabad döntést hozva, önkéntes belátás alapján legyen részese a kapcsolatnak. Az, hogy az ilyen konszenzuális kapcsolatnak mennyiben van reális lehetősége bizonyos feltételek között, olyan összetett pszichológiai, pedagógiai és morális kérdés, amelyben a TASZ jogi területre korlátozódó szakértelme önmagában nem adhat iránymutatást.”

Vagyis a TASZ szerint nem törvénytelen, hogy egy majdnem negyvenéves tanár egy 15 éves fiúval tart fenn kapcsolatot.

Ajánljuk még