Rendkívüli

Hatalmas lángokkal ég egy hajó Budapesten, az egész városban látható a füstoszlop

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zavart, késes férfit vettek őrizetbe Erzsébetvárosban

A Terrorelhárítási Központ (TEK) fogta el azt a lengyel férfit, aki hétfő este megpróbált bejutni a VII. kerületi Dohány utcai zsinagógába – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRKF) kedden a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatását.

Hétfőn a Dohány utcai zsinagóga biztonsági szolgálata értesítette a BRFK-t, mert egy férfi megpróbált bejutni az épületbe. A biztonsági őrök – a bejelentéssel egy időben – elküldték az esetről készült kamerafelvételt, amelyen jól látszik, hogy a katonai ruházatot viselő, szakállas férfi félmeztelenre vetkőzött, és a kezében kést tartott.

Azt írták, mivel az esemény kapcsán az esetleges terrorista célzat sem volt kizárható, a TEK „kiterjesztett környezeti adatgyűjtés” során az elkövetőt és annak tartózkodási helyét beazonosította, és a 29 éves lengyel állampolgárt szálláshelyén, egy, a zsinagóga közelében lévő hostelben elfogták – írták. 

Ajánljuk még