Aktuális

Lelőtték Spanyolországban a helikopterével Ukrajnába menekült orosz pilótát

Jelentős késésekre számítson, ha vonattal indulna útnak

Szünetel a vonatközlekedés a Keleti pályaudvar és Rákoshegy, valamint a Keleti és Pécel között, és több vonalon is jelentősen, akár 2 órával is megnőhet a menetidő, miután szombaton hajnalban Rákos állomásnál egy tehervonat áramszedője letört és leszakadt a felsővezeték – közölte a Mávinform az MTI-vel.

 

A helyreállításig pótlóbuszok szállítják az utasokat ezeken a szakaszokon; az S76-os vonatok csak Pilisvörösvár és Angyalföld között közlekednek.

A hatvani és az újszászi vonalon az elővárosban jelentősen, akár egy órával hosszabb eljutási időkre kell számítani. A miskolci és a békéscsabai vonal távolsági InterCity közlekedésében 60-90, esetenként 90-120 perccel növekedhet a menetidő.

A Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon a gödöllői S80-as vonatok nem közlekednek, az Agria és a Mátra InterRégió vonatok csak Pécelig járnak, onnan fordulnak vissza. Az S80-as vonatok helyett minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Az InterCity-k Miskolc felől Gödöllőig közlekednek és onnan fordulnak.

Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a sülysápi és a nagykátai S60-as vonatok nem közlekednek.

A szolnoki Z60-as, G60-as vonatok csak Rákoshegy állomásig közlekednek, onnan fordulnak. Az S60-as vonatok helyett megállnak minden állomáson és megállóhelyen.

A távolsági, Békés InterCity és a nemzetközi vonatok kerülő útvonalon, Cegléd felé, felől közlekednek Budapest és Szolnok között.

Az S76-os vonatok Pilisvörösvár és Angyalföld állomások között közlekednek; az esztergomi Z72-es vonatok megállnak Angyalföld állomáson is, Angyalföld és Rákos között pedig a BKK járatait lehet igénybe venni – sorolta a Mávinform.

Ismertették, a vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadják a H8-as HÉV-en, a 97E, 168E, 169E és a 195-ös buszokon, továbbá az M2-es metrón Keleti pályaudvar és Örs vezér tere között. Egyes buszok Rákos vasútállomáshoz és Fővárosi Kertészet megállóhoz is betérnek.

Azt javasolták, hogy a vonattal utazók indulás előtt tájékozódjanak a MÁV honlapján, a MÁV mobilalkalmazás segítségével, illetve a Mávinform közösségi oldalán.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: MTI)

Ajánljuk még