Aktuális

Németh Nándor olyat tett, amit magyar úszó még soha: vb-érmet nyert 100 gyorson

Üzlettársuk családját fenyegették – lecsapott a TEK és a rendőrség

| Szerző: hirado.hu
Éjszaka fogták el a nyomozók a TEK segítségével azt a két férfit, akiket zsarolással gyanúsítanak. A fenyegetést egy üzleti partnerük kapta, a kilátásba helyezett erőszak pedig a sértett családjára vonatkozott. A zsarolás összege több millió forint volt.  

A büntetőeljárás eredetileg csalás miatt indult. Az ügy alapját egy illegális üzlet jelentette. Az eladó tisztázatlan tulajdoni viszonyban lévő fémárut akart ugyanis haszonért értékesíteni. Amikor a vevők erre rájöttek, a hatóságok értesítése nélkül maguk akarták visszaszerezni az előleget, és rendezni átverőjükkel a dolgot, mégpedig úgy hogy megzsarolták – közölte honlapján a rendőrség.

A budapesti éjszakai életben ismert két férfi a fémáruért átadott több millió forint ötszörösét követelte a kereskedőtől, és azzal fenyegették meg, hogyha a pénzt nem adja meg nekik, akkor mind őt, mind a családját bántani fogják. A kilátásba helyezett erőszakot példákkal is nyomatékosították számára.

A fenyegetések beváltására azonban a nyomozó iroda felderítőinek gyors és szakszerű reagálása okán már nem került sor.

A 44 és a 48 éves budapesti férfit csütörtök éjszaka a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének, valamint a rendőrök segítségével elfogták. A fiatalabbik férfit Budapesten, XVIII. kerületi lakásában, míg társát a főváros XIV. kerületében, az utcán.

D. Gézát és K. Csabát zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A sértett és családja biztonsága érdekében a nyomozók a továbbiakban is minden törvény adta lehetőséggel élni fognak.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Ajánljuk még