Aktuális

Lelőtték Spanyolországban a helikopterével Ukrajnába menekült orosz pilótát

Bármennyire tagadták, a DK-s képviselőjelöltig is gurultak a dollárok

| Szerző: hirado.hu
Ugyan Gyurcsány Ferenc korábban tagadta, hogy kaptak volna a Márki-Zay Péter mozgalmához érkezett guruló dollárokból, sajtóinformációk szerint Sápi Mónika, a baloldal vásárosnaményi közös jelöltje, a DK előválasztási jelöltje cégéig gurultak a tengerentúlról érkező források.

A Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom, a dollárbaloldal egyik fő pénzelosztója 8 371 379 forintot utalt a DSM Consulting Kft. számlájára, amely vállalkozás Sápi Mónika tulajdonában volt akkoriban – írta meg a Magyar Nemzet a Nemzeti Információs Központ által a parlament nemzetbiztonsági bizottsága számára készített második részjelentésére hivatkozva.

Kapcsolódó tartalom

Sápi a tavaly áprilisi országgyűlési választáson a baloldal közös jelöltje volt, de előtte 2021 őszén a DK előválasztási jelöltjeként győzte le orrhosszal MSZP-s ellenfelét.

Mint ismert, a DK elnöke korábban többször tagadta, hogy tudott volna a külföldről érkezett kampánypénzekről, valamint azt is, hogy pártja kapott volna ezekből.

Kapcsolódó tartalom

„Összefoglalva: a dollárbaloldal, amely 2021 kora őszétől folyamatosan kampányolt, a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom megbízása(i) révén több mint nyolcmillió forintot utalt egyik parlamenti képviselőjelöltje érdekkörébe. Ezzel az az állítás, hogy a külföldről érkező átutalásokat nem a jelöltjeikre, illetve kampányaikra költötték, legalábbis erősen megkérdőjeleződik. A guruló dollárok útja New York államtól egészen Vásárosnaményig vezetett” – írta a Magyar Nemzet.

Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Ajánljuk még