Fontos

Szentkirályi Alexandra: Holnap 10 órától Kormányinfó!

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay: Menthetetlenül ostoba az, aki szerint négymilliárd forint sok pénz

Márki-Zay Péter szerda délelőtti évértékelő beszédében kijelentette: aki azt gondolja, hogy négymilliárd forint sok pénz, az ostoba vagy áruló. A volt miniszterelnök-jelölt úgy véli, neki is volt szerepe a baloldal történelmi bukásában, azonban azért, hogy közel egymillió szavazattal kevesebb érkezett az ellenzékre, mint 2018-ban, Gyurcsány Ferencet és a Jobbikot tette felelőssé.

Kevesellte a dollárokat Márki-Zay Péter szerda délelőtti évértékelő beszédében – hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.

„Aki azt gondolja, hogy ez sok, az menthetetlenül ostoba vagy áruló. Inkább az utóbbi”

– mondta Márki-Zay Péter a baloldalhoz folyó amerikai kampánytámogatásokról.

Kapcsolódó tartalom

Gurultak a dollárok a baloldalhoz

A Nemzeti Információs Központ legfrissebb értesülései szerint mintegy négymilliárd forintot kaphatott Amerikából kampánycélokra a baloldal az Action for Democracyn és egy svájci alapítványon keresztül. Márki-Zay Péter megnyugtatta azokat a politikusokat, akik nem tudják, mire költötték el ezt az összeget, mert szerinte ez azt is bizonyítja, hogy pártokhoz nem került pénz. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje szerint, ha a CIA be akart volna avatkozni a kampányba, akkor annak lett volna eredménye is.

„Miért buktunk? Személy szerint nekem is van felelősségem. Lehetett volna jobban is csinálni” – vonta le a tanulságokat a 2022-es országgyűlési kampányból. Hozzátette, ő kígyókról, náci fajelméletekről nem beszélt, tehát több miniszterelnök elődje sokkal ostobább hibákat követett el.

Kapcsolódó tartalom

„Sokan azt mondják, hogy bárki más jobb jelölt lett volna nálam. Hogy én lefelé vagy felfelé húztam az ellenzéki listának a sikerét, azt egy helyen teszteltük. Csongrád-Csanád megye 4. választókerületében. Tudják mit? Több mint 120 szavazókörzetből egyetlenegy hely sincs, ahol én kevesebb szavazatot kaptam, mint az ellenzék egésze. Én jöttem ki elöl. Elég sokatmondó, nem?” – fejtegette az álláspontját.

A lap megjegyzi, hogy ennek ellenére Márki-Zay Péter vereséget szenvedett Lázár Jánossal szemben Csongrád-Csanád vármegye 4. választókerületében. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje azt is mondta, hátulról is támadták őket, hiszen nemhogy Brüsszel vagy Soros, hanem még Gyurcsány Ferenc sem avatkozott bele a kampányba. A nála meglévő lejárató anyagokat nem szivárogtatta ki, nem osztotta a legfontosabb kampányígéreteinket – mondta.

Kapcsolódó tartalom

A hódmezővásárhelyi polgármester úgy véli, ha a Kétfarkú Kutya Párt nem indul, nem lett volna kétharmada a Fidesz–KDNP-nek. Azért, hogy közel egymillió szavazattal kevesebb érkezett az ellenzékre, mint 2018-ban, Gyurcsány Ferencet és a Jobbikot tette felelőssé.

„Aki azt gondolta, hogy minden egyes jobbikos politikus le fog szavazni arra a listára, amin Gyurcsány Ferenc ott van, az nem ebben az országban él”

– állapította meg.

Felvázolta azt is, mi történt volna, ha megnyerik az országgyűlési választásokat április 3-án. Állítása szerint elszámoltattak volna politikusokat, megszüntették volna a korrupciót, majd többek között az euró bevezetésével stabil életszínvonal-növekedést értek volna el.

Jobban élne mindenki, legalább tíz százalékkal több pénze lenne. Egy fenntartható, gazdagodó, korrupciómentes állapot lenne már most Magyarországon. Persze mindez többéves folyamat lett volna – foglalta össze. Azt is mondta, az Oroszország elleni szankciókat támogatták volna az Európai Unióban.

A kiemelt kép forrása: MTI/Rosta Tibor

 

Kapcsolódó hírek

„De hova tűnt Dobrev Klára?” – összeérnek a dollárbaloldal és a brüsszeli korrupció szálai
Megdőlt a dollárbaloldal egyik legfőbb állítása – írta meg a Magyar Nemzet a nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés alapján. Abból ugyanis kiderült: bár az Action for Democracy hivatalosan a diaszpórában élő magyarság voksolásának elősegítését tűzte ki fő céljául, az Amerikában összegyűjtött milliárdokat a magyarországi országgyűlési választások befolyásolására használta fel. A pénzek pedig a pártok kampánybeszámolóiban szereplő cégeknél kötöttek ki – számolt be az M1 Híradó.
Belföld
Alapjogokért Központ: A magyarok jelentős többsége elutasítja a külföldi kampányfinanszírozást
A választókorú magyarok 61 százaléka szerint elfogadhatatlan, ha egy párt kampányában részt vevő szervezetek külföldi támogatásban részesülnek – derül ki az Alapjogokért Központ közvélemény-kutatásából, amely szerint mindössze a megkérdezettek 34 százaléka válaszolta azt, hogy nem sérti Magyarország függetlenségét és szuverenitását a külföldi finanszírozás.
Belföld
Karácsony és Korányi mellett Eva Kaili, a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője is ott volt a müncheni összejövetelen
Eva Kaili, az Európai Parlament letartóztatásban lévő, leváltott szocialista alelnöke is ott volt 2022 februárjában azon a müncheni konferencián, amelyen Alexander Soros, a milliárdos spekuláns Soros György fia, Korányi Dávid, a külföldi kampánytámogatások Magyarországra juttatásában kulcsszerepet játszó háttérember, valamint Karácsony Gergely főpolgármester is megjelent. A Soros-bizalmasoktól hemzsegő összejövetel után néhány nappal indultak meg a külföldi pénzek utalásai a magyar ellenzék számláira.
Belföld

Ajánljuk még