Fontos

Szentkirályi Alexandra: Holnap 10 órától Kormányinfó!

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kapával és baltával akart megölni egy önkéntes hencidai polgárőrt

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat egy férfi ellen Hajdú-Bihar vármegyében, miután az utcán akart megölni egy önkéntes polgárőrt, aki rajtakapta, hogy tégladarabokkal dobálja a szomszéd ablakát.

Kapcsolódó tartalom

A hencidai férfi 2021 márciusában tégladarabokkal dobálta meg a vele szemben lakó asszony házának az ablakait. Az asszony jelezte a problémát az önkéntes polgárőrnek – a sértettnek –, aki megpróbálta tetten érni az elkövetőt, de nem járt sikerrel.

Az asszony április 3-án este nyolc óra körül ismét észrevette, hogy dobálják a házát, ezért bejelentést tett a rendőrségen, és értesítette az önkéntes polgárőrt is, aki kerékpárral jelent meg az utcában, és észrevette, hogy a vádlott tégladarabbal dobálta az ablakot, majd visszaszaladt a házába.

A polgárőr bekiabált a férfinak, és kérte, hogy jöjjön ki. A férfi kijött, és beismerte a dobálást, de a két fél között vita alakult ki.

A vádlott magához vett egy kapát, majd az utcára szaladt, és nekirontott az önkéntes polgárőrnek. Gyilkossággal fenyegetőzött, és a kapával többször is a sértett irányába csapott.

A polgárőr a kerékpárját tartotta maga elé, azzal védve testi épségét. Az ütések eltalálták a biciklit, a csapás erejétől a kapa nyele kettétört. A támadó férfi családtagjai megpróbálták megfékezni rokonukat, aki azonban felkapott egy tégladarabot, és megdobta vele a sértettet. Az önkéntes polgárőr vastag ruházatának köszönhetően nem sérült meg. A vádlott dühe ezután sem csillapodott, a keze ügyébe került egy lapát, amit felkapott és ismét a polgárőrre támadt.

Kapcsolódó tartalom

A sértett az incidens során nem sérült meg, de a vádlott kitartó, életfontosságú szerveket célzó, az élet kioltására is alkalmas eszközökkel történő támadása során reális veszély állt fenn életveszélyes vagy akár halálos sérülés bekövetkezésére is.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az elkövető ellen.

Az ügyészség a vádiratban kérvényezte a vádlottal szembeni fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, továbbá a támadáshoz használt eszközök elkobzását. Az ügyészség indítványozta, hogy ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a törvényszék öt év fegyházbüntetésre ítélje, és öt év időtartamra tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség

Ajánljuk még