Aktuális

A földrengést kihasználva dzsihadisták szöktek meg egy szíriai börtönből

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az igazi Fradi-szív! A lelátón ünnepelné 92. születésnapját a csapat legidősebb szurkolója

| Szerző: hirado.hu
Az egyik legidősebb Fradi-drukker a 92 éves Csorba Sándor, aki a vasárnapi Újpest elleni derbire is kilátogatott a Groupama Arénába, ahol Győrfi Pállal együtt szurkoltak.

Az egyik legidősebb Fradi-drukker Csorba Sándor, aki láthatta a magyar futballtörténelem összes legendáját, és a mai napig beöltözve segíti győzelemhez csapatát. Az összes korszakot végigkísérte, a híres Aranycsapattól kezdve egészen napjainkig. A 91 éves Sándor a vasárnapi Fradi–Újpest derbire is kilátogatott, amelyen Győrfi Pállal együtt szurkoltak. A meccsre unokája, Hajós István vitte el, akivel annak idején még ő szerettette meg a futballt gyerekként.

Kapcsolódó tartalom

Csorba Sándor szinte minden meccsen jelen van, olyannyira, hogy 2016-ban a franciaországi Európa-bajnokság mérkőzésén ő volt a legidősebb magyar szurkoló, aki végigkövette az összes csoportmeccsen a válogatottat.

Élőben láthatta a legnagyobb legendákat, Sárosi Györgyöt, Albert Flóriánt, Lipcsei Pétert és Varga Zoltánt is, és az Aranycsapat mérkőzéseit is a közönség soraiból nézte végig.

Sándor elárulta, hogyan is vélekedik a mai fociról, és azt is, hogy ki volt annó, és ki a mostani nagy kedvence.

„Ez egy igazi Fradi-csapat, szívvel-lélekkel játszanak a pályán. A jelenlegi nagy kedvencem Dibusz Dénes, a háló őrző-védője, egy rettentő tehetséges kapus. Régről sok embert tudnék mondani, akiket szerettem, de Varga Zoltánt emelném ki… Őt egyenesen imádtam” – mondta.

A 92 éves drukker kedvence a mostani csapatból Dibusz Dénes (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A tegnapi derbire unokája, Hajós István biztonsági és robotikai szakértő kísérte el, akit nemrég az emberi oldala miatt Gránit Oroszlán Példakép díjjal tüntettek ki. István nagyapja miatt szerette meg a futballt, és lelkiismeretesen hozza-viszi nagyapját a mérkőzésekre.

Kapcsolódó tartalom

„Papa számomra olyan, mintha az édesapám lenne, hiszen ő töltött be minden apai szerepet az életemben. Már kiskoromtól kezdve megszerettette velem a futballt, így mind a ketten Fradi-szurkolók lettünk. Most már nem ő visz engem, hanem én hozom el őt a meccsekre, ami szerintem így természetes, és úgy gondolom, hogy soha nem szabad megfeledkeznünk szüleinkről, nagyszüleinkről, gondoskodni kell róluk, és új élményeket szerezni nekik” – mondta Hajós István biztonsági és robotikai szakértő.

Az ő történetük igazi példát állít az egymás és a futball iránti feltétlen szeretetről.

„Az unokámnak köszönhetően tudok még kijárni a meccsekre. Mindenhova elvisz engem, voltunk már együtt Lengyelországban és Franciaországban is, ez nálunk már hagyomány. Négyéves kora óta vittem őt magammal, most pedig fordítva, ez a szép ebben az egészben” – tette hozzá Csorba Sándor.

A férfi azt is elárulta, hogy március 17-én ünnepli a 92. születésnapját, amit tervei szerint a Fradi Európa-liga mérkőzésén ünnepel majd meg.

Kiemelt kép: Bastion Group

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még