Aktuális

Olyat tett Szoboszlai edzője, amit korábban soha senki

Áldebreceniek mozgolódnak az akkumulátorgyár elleni hangulatkeltők között

| Szerző: hirado.hu
Egyre több adat és videó bizonyítja, hogy áldebreceniek mozgolódnak a debreceni akkumulátorgyár elleni hangulatkeltők között – erről ír a Magyar Nemzet. A legismertebb közülük Bertalan Attila, aki számtalan kormányellenes megmozduláson vett már részt. Nagy Ervin, a 21. Század Intézet elemzője szerint a megmozdulásokon résztvevők egy csoportja a helyiek bizonytalanságát kihasználva akar politikai hangulatot kelteni, és ebben tevékeny szerepet vállalnak Soros György fizetett emberei is.

 

…nem szabad hagyni, hogy megépüljön a gyár, nem szabad hagyni! Miért nem a pódiumot ácsoljátok föl…? – mondta egy videóban Bertalan Attila, a Rendszerváltók csoport vezetője.

Az M1 Híradójában bemutatott kisvideót egy autóban ülve, még január 27-én készítette, hogy a debreceni akkumulátorgyár elleni tiltakozásra buzdítsa a követőit. A Lipót községben élő férfi – aki ezt jelölte meg lakhelyéül, amely település Győr-Moson Sopron vármegyében található –, számtalan kormányellenes megmozduláson vett már részt.

Harsányan szónokolt a Kata-tüntetéseken, de ott volt a tanárokért és a gazdákért folytatott utcai megmozdulásokon is és ott volt január 20-án a debreceni akkumulátorgyár ügyében tartott botrányos közmeghallgatáson is.

Mint ismert, a résztvevők egy idő után egymással kezdtek ordibálni. Sőt, egy agresszív férfi arcon ütött egy nőt, aki csak nyugtatni próbálta a feldühödött tömeget.

Kapcsolódó tartalom

A tüntetők között ugyanakkor feltűntek a Hallgatói Hálózat tagjai is. Mint azt korábban a Magyar Nemzet megírta, a 2010-es évek elején Soros György által támogatott szervezetek akcióztak Debrecenben. Akkor éppen az egyetemisták lázításával próbáltak kormányellenes tüntetéseket szervezni, ennek egyik eszköze volt a HaHa.

De a baloldal pártjai is össztűz alatt tartják a 9000 munkahelyet teremtő, 3000 milliárd forintos beruházást.

Támadja a Mi Hazánk Mozgalom, a Jobbik is beszállt a hangulatkeltésbe, és Gyurcsány Ferencék is uszítanak a beruházás ellen.

Az LMP-s Kanász-Nagy Máté még ennél is tovább ment, és az M1-nek nem tagadta, mi a baloldal valós politikai célja: „azt a kormányzati politikát nyilvánvalóan szeretnénk megbuktatni, hogy Magyarországot akkumulátor nagyhatalommá tegyék”.

Kapcsolódó tartalom

„A baloldalnak továbbra sincs mondanivalója, továbbra sem találtak ki olyan alternatívát, amely az ország vezetéséhez, a kormányzóképesség bemutatásához kellene, ezért támadják a debreceni akkumulátorgyár megépítését” – mondta a XXI. Század Intézet elemzője a Kossuth Rádióban vasárnap reggel.

Nagy Ervin azt is hozzátette: a megmozdulásokon résztvevők egy csoportja a helyiek bizonytalanságát kihasználva akar politikai hangulatot kelteni, és ebben tevékeny szerepet vállalnak Soros György fizetett emberei is.

„Most egyébként legutoljára – legalábbis a bírósági papírok szerint – 130 millió forint érkezett ezekhez a debreceni egyesületekhez, ezek valóban szervezetten jelen vannak, és a hivatásos civilek összehangolják a munkájukat, egyrészt politikai célokat, másrészt pedig bizonytalanságot keltenek. Mert ne felejtsük, hogy ezeknek a szervezeteknek, NGO-knak nemcsak az a céljuk, hogy egy-egy ilyen beruházást megakadályozzanak, hanem az is, hogy hosszútávon kibillentsék az Orbán-kormány stabilitását” – fogalmazott a szakértő.

A kínai beruházó a múlt héten Thüringiában nyitott meg egy, a debrecenivel megegyező üzemet, ami megfelel a szigorú német és EU-s környezetvédelmi előírásoknak. Ráadásul a beruházást támogató német baloldal is zöld akkumulátor gyárként hivatkozik rá.  A magyar gyár is ilyen technológiát fog használni, ráadásul a magyar szabályozás szigorúbb, mint az EU-s.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Kanász Nagy Máté (Fotó: Hirado.hu)

Ajánljuk még