Aktuális

Olyat tett Szoboszlai edzője, amit korábban soha senki

Gyurcsány szerint a Fidesz szavazói szégyelljék magukat

| Szerző: hirado.hu
Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz szavazói szégyelljék magukat – a Demokratikus Koalíció vezetője erről vasárnapi évértékelőjében beszélt. Arra is felszólította párttársait, hogy listázzák azokat az embereket, akik támogatják a Fideszt.

 

Gyurcsány Ferenc színpadra lépése előtt a magyar Himnusz helyett, az Európai Unió himnusza, Beethoven Örömódája csendült fel vasárnapi évértékelőjén.

Gyurcsány Ferenc már a beszéde elején leszögezte: szerintük Magyarország helye Európában van, majd hozzátette: nyugatos Magyarországot akarnak.

Kapcsolódó tartalom

„Mi nyugatos, demokratikus Magyarországot akarunk, és ebből nem fogunk engedni” – fogalmazott.

A DK elnöke szerinte nincs köztes út, aki nem a kormány ellen van, az a kormány mellett áll.

„Aki azt mondja, hogy az iskola, az oktatás, a tanítás ügye nem politikai kérdés, aki azt mondja, hogy a várólisták hossza nem politikai kérdés, aki azt mondja, hogy az akkumulátorgyárak telepítése vagy nem telepítése az nem lehet politikai kérdés, az valójában nem legyőzni akarja a Fideszt, hanem meggyőzni akarja a Fideszt, és aki meggyőzni akarja a Fideszt, az meg akarja tartani a Fideszt” – mondta a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc kijelentette: a DK nem ellenzéke, hanem ellenfele a kormánynak. Majd listázásra szólította fel pártjának tagjait.

„Arra szeretném rávenni a DK-t, hogy rá kell mutatni azokra az emberekre, személy szerint, akik a rendszernek építő gazdái, mert nem lehet elbújni a felelősség alól” – közölte.

Gyurcsány Ferenc nemcsak fenyegette, hanem le is szidta azokat, akik a kormány mellett állnak.

„A Fideszt aktívan támogatni az több mint bűn, az szégyen és szégyelljétek magatokat!” – fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc szerint a legfontosabb belpolitikai kérdés az oktatás ügye. Azt mondta: az oktatás problémái elsősorban nem az anyagi problémákról szólnak, hanem arról, hogy nem a gyerekek állnak az oktatás középpontjában.

Kapcsolódó tartalom

„Az a kiindulópontja az árnyékkormány politikájának, hogy tiétek az ország, tiétek a hatalom, ti vagytok Magyarország, mi meg szolgálunk benneteket. Ez az árnyékkormány politikai filozófiája!” – mondta.

Gyurcsány Ferenc a Mi Atyánkot átköltve, a dicsőség megtestesítőjeként saját pártját jelölte meg. Hangsúlyozta: az inflációra és a gázárak emelkedésére is egy megoldás létezik:

„Ez a megoldás: Dobrev Klára!”

Gyurcsány Ferenc végül arra utasította a felesége által vezetett árnyékkormányt, hogy őszre dolgozza ki és mutassa be programját.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Ajánljuk még