Aktuális

Olyat tett Szoboszlai edzője, amit korábban soha senki

Erős szélvihar csap le az országra, akár óránkénti 110 kilométeres erősségű lökések is lehetnek

| Szerző: hirado.hu
Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a szélvihar miatt, de az időjárási helyzetre való tekintettel már egyes megyékbe a piros színű veszélyjelzés is kiadásra került. Cikkünk frissült. 
(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Eleinte még felhős idő várható, majd délutántól pedig mindenhol jelentősen csökken a felhőzet.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Keleten nagyobb, nyugaton kisebb eséllyel alakulhat ki zápor, hózápor.

Egyre nagyobb területen jelentősen erősödik az északnyugati szél, amely a nappali órákban egyre inkább északira fordul. Napközben az országban sok helyen lehet 70 kilométer/óra fölötti széllökés. Erősen viharos (90-100 kilométer/órát meghaladó) szélrohamok elsősorban a Dunántúlon, a Duna vonalának környezetében, valamint az északkeleti tájakon (Borsod, Szabolcs) várhatók. Emellett kiemelten a Dunántúli-középhegységben (főként Bakony), a Mecsek környékén és a Balaton térségében 110 kilométer/óra körüli, vagy azt meghaladó lökésekre is lehet számítani.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Tovább erősödik az északnyugati szél, amely a nappali órákban egyre inkább északira fordul. Napközben az országban sok helyen lehet 70 km/h fölötti széllökés. Erősen viharos (90-100 km/h-t meghaladó) szélrohamok elsősorban a Dunántúlon, a Duna vonalának környezetében, valamint az északkeleti tájakon (Borsod, Szabolcs) várhatók. Emellett kiemelten a Dunántúli-középhegységben (főként Bakony), a Mecsek környékén és a Balaton térségében 110 kilométer/óra körüli, vagy azt meghaladó lökésekre is lehet számítani.

Kapcsolódó tartalom

Az időjárási helyzetre való tekintettel a piros fokozattal figyelmeztetett/riasztott területek nagysága növekedhet!

 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Síkvidéken a Nyírség, Hajdúság hófödte tájain a viharossá fokozódó szél a kialakult hóréteg átmeneti olvadása, kérgesedése ellenére is okozhat gyenge (esetleg közepes) hófúvást. A hegyek hóval borított részein erősebb hófúvásra is számítani kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére -5 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még