Aktuális

Óriási öröm érte a Beatles legendáját

Megakadt a harcsa torkán a kétségbeesetten kapálózó kiskutya

| Szerző: hirado.hu
Egy spániel méretű kutya maradványait találhatták meg egy harcsa tetemében a Ráckevei-Dunánál. A ragadozó hal elejtette ugyan a kutyát, ám se lenyelni, se kiköpni nem tudta, így mind két állat elpusztult.

Köztudott hogy a harcsák halat, rákot, kagylót, egeret, sőt olykor patkányt is fogyasztanak, ám a Rikárd Pfeifer, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség halőrzési és horgászturisztikai ágazatvezetője által a közösségi médiában nyilvánosságra hozott friss bizonyíték szerint a ragadozó halak jóval nagyobb testű emlősök – például kutyák vagy rókák – elejtésére is képesek.

 

Kétségbeesetten kapálózott a kutya

Rikárd Pfeifer Facebook-bejegyzésében felidézte, hogy a nagyjából 30-40 kilós döglött halat egy nő fedezte fel a napokban a stég alatt. Egy közepesnél kicsit kisebb kutya (például foxi, spániel) vagy róka csontváza lógott ki a hal szájából. A szakember kifejtette, hogy a kopoltyúfedő alól kilógó körülbelül 25 centiméteres lábszárcsont arra utal, hogy az elragadott kutya a lenyelése közben kétségbeesetten kapálózott a harcsa szájában is. Így fordulhatott elő, hogy az egyik hátsó lába kicsúszott a harcsa kopoltyúján és kitámasztotta, megütköztette testét a lenyelés elől.

Se kiköpni, se lenyelni nem tudta az ebet a hal

A hal nem tudta kiköpni sem, mert a kutya (vagy róka) bundájának szőre megakadhatott a sűrű gerebenfogak közt. Így se ki, se be! Ez az állapot értelemszerűen mindkét állat halálához vezetett.

„A legendák tehát igazak! Óvatosan a kiskutyák fürdetésével!”

– figyelmeztetett a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség illetékese.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még