Fontos

Kézigránátos merénylet történt Göteborgban

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Guruló dollárok: befolyást akart gyakorolni a magyar választásokra az amerikai NGO

Egymás után látnak napvilágot a guruló dollárok ügyének újabb fejleményei. A Magyar Nemzet most arról írt: Márki-Zay Péter is részt vehetett tavaly februárban azon a müncheni konferencián, ahol Korányi Dávid, Karácsony Gergely és Alex Soros is jelen volt. A konferencia után nem sokkal jött az első utalás Amerikából – dollárban.

A legutóbbi árnyékkormány-infón Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke tagadta, hogy a Gyurcsány-pártnak köze lenne az Amerikából dollármilliókkal támogatott balliberális Ezalényeg.hu-hoz. Mindez azért érdekes, mert a lejárató portál kiadója az az Oraculum 2020 Kft., amelynek tulajdonosa – a titkosszolgálatok szerint – ifjabb Páva Zoltán. Az a vállalkozó, aki az Országgyűlés hivatalának honlapján elérhető szerződéses adatok alapján egy másik, az EagleEye-Marketing Kft.-n keresztül kezdettől a DK-frakció beszállítója.

Hallgat a baloldal a guruló dollárokról

Molnár Csaba tavaly decemberben azt is letagadta, hogy ismerné ifjabb Páva Zoltánt. Az M1-nek viszont később már arról beszélt, a vállalkozóval az MSZP–SZDSZ kormány idején is találkozott.

De nemcsak Molnár, hanem főnöke, a baloldalt irányító Gyurcsány Ferenc is tagadásban volt az elmúlt hónapokban a tiltott amerikai pénzek ügyében.

Kapcsolódó tartalom

Hallgat a guruló dollárok ügyében Karácsony Gergely is. A főpolgármester tavaly februárban egy müncheni biztonsági konferencián vett részt, ahol az angol nyelvű társalgásban egykori főtanácsadója segítette.

Mégpedig az a Korányi Dávid, aki az amerikai kampánypénzek kulcsfigurája. Ugyanis ő vezeti azt az Action for Democracy nevű NGO-t, amelyen keresztül mintegy 4 milliárd forint érkezett az Ezalényeg.hu portálhoz és Márki-Zay Péter mozgalmához.

A baloldal egykori miniszterelnök-jelöltje korábban az atlatszo.hu egyik podcast adásában nem is titkolta, Korányi pénzt kínált neki a magyar választási kampányra, amit ő el is fogadott.

Soros fiával találkozhatott Karácsony és Korányi.

Feltehetően épp akkor, amikor tavaly februárban Münchenben járt, akárcsak Karácsony Gergely és Korányi. Ezzel összefüggésben a Magyar Nemzet szerdán arról írt: Korányi 2022. február 18–20. között tartózkodott a német nagyvárosban, ahol azokban a napokban konferenciázott a Soros-hálózat trónörököse Alex Soros is. Majd néhány nappal később, 2022. február 24-én meg is történt az első utalás a Korányi-féle Action for Democracy részéről Magyarországra.

„Összeesküvés elméletek nincsenek, csak összeesküvések, szoktuk mondani” – érvelt Kiszelly Zoltán, politológus, aki szerint túl sok a véletlen a guruló dollárok ügyében. A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója az M1-en azt mondta: minden jel arra utal, hogy az amerikai NGO konkrét befolyást akart gyakorolni a magyar választásokra, kultúraváltás címen.

„Ennek a szervezetnek a honlapján lehet látni, hogy a brazil, a lengyel, a magyar, a török és az olasz választásoknál szerették volna ezt a politikai környezetformálást vagy tudatformálást végrehajtani, tehát pont azon országokban, ahol szuverenista kormányok vannak vagy voltak, és hát pont ebben a kampányidőszakban fejtették ki ezt a környezetpolitikai, tudatformáló tevékenységüket”

– magyarázta Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

A kormánypártok az elmúlt 30 év legbrutálisabb külföldi befolyásolási kísérletének nevezték a guruló dollárok ügyét, és kiálltak amellett, hogy a magyar embereknek joguk van tudni az erre adott baloldali válaszokat.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hírek

Guruló dollárok – Korányi Dávid találkozhatott Soros György fiával
Közvetlenül azelőtt találkozhatott Soros György fia és Korányi Dávid, hogy a baloldalhoz megérkezett az első dollárutalás Amerikából, számolt be a Magyar Nemzet. A lap arra hívta fel a figyelmet, hogy a spekuláns fia és az amerikai kampánypénzek kulcsfigurája, Karácsony Gergely főtanácsadója is jelen volt tavaly a müncheni biztonsági konferencián, amelyen egyébként részt vett a főpolgámester is. A Fidesz szerint Karácsony Gergelynek végre el kell mondania, hogy valójában ki áll a négymilliárd forintos támogatás mögött – hangzott el az M1 híradójában.
Belföld
Már bejegyzése előtt százmilliókat utalt az ellenzéknek az amerikai Action for Democracy
A Nemzeti Információs Központ (NIK) legfrissebb tájékoztatója szerint a Korányi Dávid által vezetett Action for Democracy már a New York állambeli bejegyzése előtt százmilliókat utalt a magyarországi baloldalnak. A jelentés kitért arra is, hogy Korányi a szervezetet már eleve felépített pénzügyi háttérrel, célhoz kötötten hozta létre a választás befolyásolására.
Belföld
Svájcból is kapott egymilliárdot a dollárbaloldal
Jóval több pénz érkezett az eddig ismertnél a baloldalhoz a külföldi szervezetektől – derül ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szerdán nyilvánosságra hozott jelentéséből. Ez alapján a Magyarországra érkezett külföldi pénzügyi támogatások összege meghaladja a négymilliárd forintot. Az Egyesült Államok mellett Svájcból is érkezett pénz a baloldal kampányára.
Belföld
Szavazzon! Ön szerint kinek kellene vállalnia a felelősséget a dollárbaloldal külföldi finanszírozása miatt?
Legalább négymilliárd forintnyi támogatást kaptak külföldi szervezetektől a hazai baloldali pártok a választási kampányokra – derül ki az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának szerdán nyilvánosságra hozott jelentéséből. Az Egyesült Államok mellett Svájcból is érkeztek kampánypénzek. Ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy szerintük kinek kellene vállalnia a felelősséget a dollárbaloldal külföldi finanszírozása miatt? Több választ is megjelölhet!
Belföld

Ajánljuk még