Aktuális

Óriási öröm érte a Beatles legendáját

Guruló dollárok: befolyást akart gyakorolni a magyar választásokra az amerikai NGO

Egymás után látnak napvilágot a guruló dollárok ügyének újabb fejleményei. A Magyar Nemzet most arról írt: Márki-Zay Péter is részt vehetett tavaly februárban azon a müncheni konferencián, ahol Korányi Dávid, Karácsony Gergely és Alex Soros is jelen volt. A konferencia után nem sokkal jött az első utalás Amerikából – dollárban.

A legutóbbi árnyékkormány-infón Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke tagadta, hogy a Gyurcsány-pártnak köze lenne az Amerikából dollármilliókkal támogatott balliberális Ezalényeg.hu-hoz. Mindez azért érdekes, mert a lejárató portál kiadója az az Oraculum 2020 Kft., amelynek tulajdonosa – a titkosszolgálatok szerint – ifjabb Páva Zoltán. Az a vállalkozó, aki az Országgyűlés hivatalának honlapján elérhető szerződéses adatok alapján egy másik, az EagleEye-Marketing Kft.-n keresztül kezdettől a DK-frakció beszállítója.

Hallgat a baloldal a guruló dollárokról

Molnár Csaba tavaly decemberben azt is letagadta, hogy ismerné ifjabb Páva Zoltánt. Az M1-nek viszont később már arról beszélt, a vállalkozóval az MSZP–SZDSZ kormány idején is találkozott.

De nemcsak Molnár, hanem főnöke, a baloldalt irányító Gyurcsány Ferenc is tagadásban volt az elmúlt hónapokban a tiltott amerikai pénzek ügyében.

Kapcsolódó tartalom

Hallgat a guruló dollárok ügyében Karácsony Gergely is. A főpolgármester tavaly februárban egy müncheni biztonsági konferencián vett részt, ahol az angol nyelvű társalgásban egykori főtanácsadója segítette.

Mégpedig az a Korányi Dávid, aki az amerikai kampánypénzek kulcsfigurája. Ugyanis ő vezeti azt az Action for Democracy nevű NGO-t, amelyen keresztül mintegy 4 milliárd forint érkezett az Ezalényeg.hu portálhoz és Márki-Zay Péter mozgalmához.

A baloldal egykori miniszterelnök-jelöltje korábban az atlatszo.hu egyik podcast adásában nem is titkolta, Korányi pénzt kínált neki a magyar választási kampányra, amit ő el is fogadott.

Soros fiával találkozhatott Karácsony és Korányi.

Feltehetően épp akkor, amikor tavaly februárban Münchenben járt, akárcsak Karácsony Gergely és Korányi. Ezzel összefüggésben a Magyar Nemzet szerdán arról írt: Korányi 2022. február 18–20. között tartózkodott a német nagyvárosban, ahol azokban a napokban konferenciázott a Soros-hálózat trónörököse Alex Soros is. Majd néhány nappal később, 2022. február 24-én meg is történt az első utalás a Korányi-féle Action for Democracy részéről Magyarországra.

„Összeesküvés elméletek nincsenek, csak összeesküvések, szoktuk mondani” – érvelt Kiszelly Zoltán, politológus, aki szerint túl sok a véletlen a guruló dollárok ügyében. A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója az M1-en azt mondta: minden jel arra utal, hogy az amerikai NGO konkrét befolyást akart gyakorolni a magyar választásokra, kultúraváltás címen.

„Ennek a szervezetnek a honlapján lehet látni, hogy a brazil, a lengyel, a magyar, a török és az olasz választásoknál szerették volna ezt a politikai környezetformálást vagy tudatformálást végrehajtani, tehát pont azon országokban, ahol szuverenista kormányok vannak vagy voltak, és hát pont ebben a kampányidőszakban fejtették ki ezt a környezetpolitikai, tudatformáló tevékenységüket”

– magyarázta Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

A kormánypártok az elmúlt 30 év legbrutálisabb külföldi befolyásolási kísérletének nevezték a guruló dollárok ügyét, és kiálltak amellett, hogy a magyar embereknek joguk van tudni az erre adott baloldali válaszokat.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még