Aktuális

Németh Nándor olyat tett, amit magyar úszó még soha: vb-érmet nyert 100 gyorson

Övék a jövő – 13 sportkommentátor végzett a közmédia képzésén

| Szerző: hirado.hu
Lezárult a közmédia sportkommentátori képzése, amelyen a felvételt nyert hallgatók a mentoraik útmutatásai alapján próbaközvetítéseken is megmérethették magukat. A képzés résztvevői Magyarországon egyedülálló oktatás keretében az M4 Sport világszínvonalú technológiával felszerelt stúdiójában hazánk legismertebb szakembereitől tanulhatták meg a sporttelevíziózás alapjait.

Hatalmas érdeklődés kísérte a közmédia 2022-ben meghirdetett képzését, melyen a sikeres írásbeli és szóbeli felvételi után a több mint száz jelentkezőből 18-an vághattak bele a gyakorlati oktatásba.

Az elméleti alapok elsajátítása mellett arra is lehetőséget kaptak a diákok, hogy mentoraik, Magyarország legnézettebb sportcsatornájának munkatársai – Mohay Bence, Varga Ákos, Vásárhelyi Tamás, Ujvári Máté – segítségével az M4 Sport világszínvonalú technológiával felszerelt stúdiójában, a gyakorlatban tanulják meg a sporttelevíziózás alapjait. A résztvevők a próbaközvetítések során a legnézettebb sportesemények kommentátoraiként is kipróbálhatták magukat olyan eseményeken, mint egy Forma–1-es futam vagy az angol–magyar Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzés. Teljesítményüket a mentorok mellett oktatók – Petrovics-Mérei Andrea, Hajdú B. István és Székely Dávid – is figyelték és értékelték.

Kapcsolódó tartalom

A képzést végül tizenhárman végezték el, és csütörtökön az okleveleiket is átvették az M4 Sport csatornaigazgatójától, Székely Dávidtól.

Olyan tehetségeket kerestünk, akikből a jövő nagy kommentátorai lehetnek. Az volt a célunk, hogy mindenki a saját hangját találja meg a képzés és a próbaközvetítések során. Ez egy különleges lehetőség volt, biztos vagyok benne, hogy az első évfolyam tanulói közül többet hallunk a jövőben sportközvetítésekben akár a közmédiában, akár máshol” –  mondta Székely Dávid.

A közmédiánál nemcsak a sport iránt elhivatott tehetségeknek biztosítanak tanulási lehetőséget, a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány Tehetséggondozási Programja más területekre is keres ambiciózus fiatalokat, akik életpályájukat egy professzionális médiaszakmai szervezetnél képzelik el.

Ajánljuk még