Rendkívüli

Korrupciós botrány Brüsszelben: az EP felfüggesztette két képviselő mentelmi jogát

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hisztériakeltés akkumulátorügyben: a kormánygyengítés a cél

Újabb akkumulátorgyár ellen indított hadjáratot a baloldal. A debreceni után már a gödit is támadják. Ott a Samsung tervez egy csaknem 800 milliárd forint értékű beruházást, de a szerda esti közmeghallgatás – az odautazó ellenzéki politikusok részvételével – ezúttal is vitába torkollott – hangzott el az M1 Híradójában.

„Idehoznak egy pusztító környezetszennyező beruházást” – így támadta a gödi Samsung akkumulátorgyárat a Párbeszéd frakcióvezetője a szerda esti közmeghallgatáson. Ez Debrecenben is van, és más helyekre is készülnek ilyen gyárakat építeni – jegyezte meg Szabó Tímea, aki azt állította: környezetszennyező akkumulátorgyárak épülnek országszerte. Olyan kijelentést is tett, hogy a gödi beruházás egész Pest vármegye ivóvízkészletét veszélyezteti.

„Terjeszkednek folyamatosan, gyakorlatilag most már egész Pest megyének az ivóvízkészlet- és vízellátását veszélyeztetni fogja hosszú távon, amit itt önök az akkumlátorgyárral csinálnak”

– így keltett pánikot Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője.

Elszabadultak az indulatok

A baloldal környezetvédőkkel kiegészülve tiltakozott a gödi beruházás ellen. Végül el is szabadultak az indulatok és vitába torkollott a rendezvény.

Kapcsolódó tartalom

Hasonlóan a debreceni akkumuátorgyár legutóbbi közmeghallgatásához. A több száz fős felhergelt tömeg ott is a baloldali álhíreket cáfoló szakértőkbe fojtotta a szót. Egy agresszív férfi pedig arcon ütött egy nőt.

Soros-szervezetek által fizetett tüntetők

A megafonos Bohár Dániel szerint fizetett tüntetők és soros szervezetek is voltak a debreceni gyár ellen tiltakozók között.

A baloldal hetek óta össztűz alatt tartja a 9000 munkahelyet teremtő 3000 milliárd forintos debreceni beruházást. Közben a Samsung gödi akkumlátorgyárát is támadják.

„Minél előbb akkumentes övezetté nyilvánítsuk Budapestet” – harsogta a DK részéről Szaniszló Sándor.

Ellenzéki össztűz

Gyurcsány Ferenc pártjától kezdve, a Momentumon át az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd politikusai is hangulatkeltésbe fogtak az akkumulátorgyárak ellen.

„A Mi Hazánk Mozgalom tehát kéri ezeknek a közműterveknek, engedélyeknek a kiadását” – mondta Toroczkai László, miután a Mi Hazánk is beszállt az ellenkampányba.

„Magyarországból akkumulátor-nagyhatalmat akarnak csinálni, ami meggyőződésem szerint elfogadhatatlan” – magyarázta most Schmuck Erzsébet.

A zöldforradalom részének tartották az elektromos autókat

Az egyik leghangosabb tiltakozó pedig az LMP. Schmuck Erzsébet nemrég azt mondta: mindent megtesznek, hogy ne épülhessen meg a gyár. Csakhogy nem volt mindig ennyire ellene az elektromos autózásnak.

„Az elektromos autózás megállíthatatlanul terjed (…) Ehhez képest mi mit teszünk? Bezárjuk magunkat a múlt struktúrájába”

– ezt is Schmuck Erzsébet mondta, csak még 2018-ban, amikor a kormányt bírálta, mert szerinte nem az elektromos autógyártást támogatja.

A 2019-es EP-választási programjában pedig az LMP azt akarta: csak elektromos vagy hibrid autók maradhassanak forgalomban 2030 után. Karácsony Gergely is elkötelezett volt az elektromos autók mellett. Programjában azt írta: felkészülünk a villanyautók korára.

Karácsony Gergely fõpolgármester expozét mond a Fõváros 2020. évi összevont költségvetésének tárgyalásán, a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2020. február 26-án. MTI/Kovács Tamás

A kormánygyengítés az akciók célja

„Vajon mi történt azóta. Megfejtéseket dollár jeligére várjuk” – hangsúlyozta Dömötör Csaba, aki szerint azok a baloldali pártok támadják a debreceni akkumulátorgyárat, akik néhány éve még a zöldforradalom részeként tekintettek az elektromos autózásra.

„A baloldal egy-két éve még kőkorszakisággal vádolta a kormányt, mert nem veszünk részt a zöldfordulatban, egy új iparág kiépítésében. Most, hogy korábbi állításaikkal szemben részt veszünk ebben, meg akarják akadályozni”

– mutatott rá Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Szakértők szerint a beruházást támadó baloldal és a támogató civilnek álcázott szervezetek – melyeket Soros-alapítványok pénzelhetnek – célja, hogy gyengítsék a kormányt. Nem az a bajuk, hogy akkumulátorgyár épül, hanem az, hogy Magyarországon.

A kiemelt kép forrása: Szabó Tímea hivatalos Facebook-oldalán publikált videó 

Kapcsolódó hírek

Megakadályozná a baloldal Magyarország történetének legnagyobb beruházását
Népszavazás, előterjesztés, tüntetés, vitanap – egyre több eszközt vet be a baloldal annak érdekében, hogy megakadályozza Magyarország történetének legnagyobb beruházását, a debreceni akkumulátorgyár megépítését. A kormány és a gazdasági szakértők is úgy vélik, hogy az üzemmel Magyarország előkelő helyre kerülne a világgazdasági térképen – hangzott el az M1 Híradójában.
Belföld
Feketeöves fővárosi aktivisták hergelnek Debrecenben 
Nem csitulnak a hullámok a debreceni akkumulátorgyár körül, a baloldali politikusok továbbra is Magyarország érdekeivel ellentétesen azon dolgoznak, hogy ne épülhessen meg a kilencezer embernek munkát adó beruházás. Ebben pedig szakértők szerint civilnek álcázott fizetett aktivisták is segítik őket, ugyanis több olyan felvétel is napvilágot látott, ahol a közelmúlt botrányba fulladt tüntetéseinek hangadói hergelik a tömeget.
Belföld
„Ami tiszta energiát, jövőt, munkahelyeket jelent Németországban, arra miért mondják azt, hogy környezetpusztító Debrecenben?”
Nemzetközi harc zajlik az akkumulátor gyárakért szerte a világban – mondta a Kossuth Rádiónak nyilatkozva Lánczi Tamás. A politológus kifejtette: Ez a jövő technológiája. Az elektromobilitás terjedésével egyre több akkumulátorra lesz szükség, ez pedig hatalmas gazdasági fellendülést hozhat azoknak az országoknak, amelyek a legnagyobb gyártókat magukhoz tudják csábítani. Ebbe a harcba szállt bele a magyar baloldal, csakhogy nem Magyarország érdekei mellett – erről már Dömötör Csaba államtitkár beszélt, aki rámutatott: miközben Németországban baloldali és zöld politikusok is támogatták egy hatalmas akkumulátorgyár megépítését, a magyar baloldal támadja a tervezett debreceni beruházást.
Belföld
Miközben Türingiában örülnek neki, a baloldal politikai okokból hergel a debreceni akkumulátorgyár ellen
Türingiában ma adták át azt a kínai akkumulátorgyárat, amely ugyanolyan technológiát használ, mint az a gyár, amelyet Debrecenben építenek. A német civilek és a zöld-, illetve baloldali politikusok örömmel fogadták a beruházást, és azt mondták: az semmilyen környezeti aggályt sem vet fel. Ezzel szemben itthon hetek óta uszít a baloldal a debreceni üzem ellen.
Külföld

Ajánljuk még