Rendkívüli

Korrupciós botrány Brüsszelben: az EP felfüggesztette két képviselő mentelmi jogát

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A magyarok többsége szerint a szankciók Európának ártanak

| Szerző: hirado.hu
Nem Oroszország a szankciók kárvallottja, hanem Európa. Ez derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből, amely rávilágít: az Eurobarometer őszi felmérése torzít, nem vesz figyelembe minden körülményt, ráadásul a Transparency International és az Átlátszó is erre a kutatásra hivatkozik. Összességében tízből nyolc magyar szerint Európa kárvallottja az unió szankciós politikájának.

 

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a magyarok több mint fele úgy gondolja, hogy inkább Európának ártanak a szankciók, mint Oroszországnak.

Az intézet felmérése megcáfolja az Eurobarometer őszi kutatási eredményeit, amelyet a Átlátszó és a Transparency International is átvett.  Eszerint az adatfelvétel őszi eredménye elavult, mert

„nem veszi figyelembe az azóta megnövekedett energiaszámlákat, a hivatkozott kérdést rosszul tették fel, mivel összemossa a humanitárius, a pénzügyi és a katonai segítséget, valamint a szankciókat. Rossz kérdésből rossz következtetés született: az Ukrajna-politika támogatása nem egyenlő a szankciók pártolásával. Az Átlátszó ráadásul a megkérdőjelezhető számokat sem vette át helyesen, de még a hibásan átvett számokat sem adta jól össze.”

A nézőpont intézet felméréséből kiderül, hogy tízből nyolc magyar szerint Európa a kárvallottja az unió szankciós politikájának.

A kiemelt kép forrása: Nézőpont Facebook

Ajánljuk még