Aktuális

Nagy Bernadett bronzérmes a birkózó Eb-n

Videón, ahogy Varju László erőszakkal akart bejutni az MTVA stúdiójába

Garázdaság miatt pénzbüntetésre ítélte Varju Lászlót a bíróság. Az elsőfokú ítélet szerint a Gyurcsány-párt alelnökének 900 ezer forintot és a  perköltséget is meg kell fizetnie. Varju László 2018 decemberében erőszakkal akart bejutni az egyik stúdióba, emiatt dulakodott az ott álló biztonsági őrökkel is.

Nekirontott a közmédia biztonsági őreinek a Gyurcsány-párt alelnöke 2018 decemberében. Az őrök a munkájukat végezték, azt a stúdiót védték, amiben éppen élő adás zajlott. Varju Lászlót ki akarták vezetni az elzárt területről, ő azonban ellenállt, és többször támadni is próbált. Az egyik őrrel például dulakodni kezdett, hogy az egyik szekrényen keresztül az ajtóhoz mászhasson. Varju László egyike volt azoknak az ellenzéki képviselőknek, akik betörtek az MTVA székházába – hangzott el az M1 Híradójában.

A DK-s képviselő később a hírszerkesztőségbe akart bejutni, ekkor az egyik biztonsági őrt gáncsolta el. A videón jól látszik, hogy az egyik őr lába elé teszi a sajátját, majd összekulcsolja, ami miatt az őr elesik. A dulakodásban az egyik biztonsági őr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Varju László később még egyszer belekapaszkodott az egyik őr lábába. Közben folyamatosan megsértette a – törvényszék hétfői ítélete szerint is – jogszerűen eljáró őrök személyiségi jogait, a földön fekve kamerázta, provokálta és sértegette a biztonsági szolgálat munkatársait.

A DK-s képviselő percekig a földön fekve kamerázta az őröket, akik többször is megkérték a politikust, hogy álljon fel. Varju László végül maga ígérte meg, hogy betartja a szabályokat, majd felállt és elsétált.

A Fővárosi Törvényszék első fokon bűnösnek mondta ki Varju Lászlót, és pénzbírságra ítélte garázdaság és – egy másik ügyben – a választás rendjének megsértése miatt is. A bíróság szerint bűnöző Varju Lászlónak 474 ezer forintos perköltséget is meg kell fizetnie.

A Demokratikus Koalíció közleményben reagált a törvényszék ítéletére. Szerintük valójában a DK-s képviselő volt az eset elszenvedője, az ítéletet pedig felháborítónak tartják, Varju pedig fellebbez ellene.

A bíróság döntött: Varju László bűnöző – ezt írta közleményében az MTVA, amely úgy fogalmaz: a DK, vagyis Gyurcsány Ferenc pártja alelnökének papírja van arról, hogy bűnöző. Az MTVA kiemeli: a Fővárosi Törvényszék ítéletével igazolta, hogy Varju László garázdaként a magyar törvényeket megsértve, erőszakkal akarta befolyásolni a közmédia működését. Megsértve ezzel képviselői esküjét és más jogszabályokat.

Kapcsolódó tartalom

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még