Aktuális

Nagy Bernadett bronzérmes a birkózó Eb-n

Eszébe jutott: Gyurcsány alelnöke némi tanácstalanság után visszakapta emlékezetét

Csaknem kétmilliárd forintot utaltak az Egyesült Államokból és Svájcból az EzaLényeg kiadójának, amely a sajtóhírek szerint a baloldal piszkos kampányának egy részét intézte évek óta. A DK ügyvezető alelnöke némi tanácstalanság után már bevallotta, ismeri az EzaLényeget kiadó Oraculum 2020 Kft. tulajdonosát, ifjabb Páva Zoltánt. Egy hónapja a Mediaworks azonos tartalmú kérdésére viszont Molnár Csaba még letagadta Páva és a DK kapcsolatát.

Csaknem kétmilliárd forintot utaltak az Egyesült Államokból és Svájcból a baloldal piszkos kampányának egy részét évek óta intéző EzaLényeg kiadójának, az Oraculum 2020 Kft.-nek – számolt be a Magyar Nemzet. Majd hozzáteszi a lap: a balliberális portál a lejárató tartalmait súlyos százmilliókkal hirdette az elmúlt években. A kiadó cég vezetője ifjabb Páva Zoltán, és a portál főszerkesztője, Zentai András egyaránt régi Bajnai-munkatárs, csakúgy, mint az egyik fő pénzosztó, az Action for Democracy alapítója, Korányi Dávid – hangzott el az M1 Híradójában.

Bajnai Gordon miniszterelnök Korányi Dávid kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkárral  sétál a Capitolium előtt sajtótájékoztatója után washingtoni látogatása második napján, 2009. december 3-án.
MTI Fotó: Beliczay László

A lap cikke arra is emlékeztet, hogy a titkosszolgálatok szerint

az Action for Democracy összesen öt részletben utalt tavaly márciusban több mint egymilliárd forintot a korábbi Gyurcsány–Bajnai-tanácsadó, ifjabb Páva Zoltán cégének.

Mindemellett múlt szerdán arra is fény derült, hogy további 887 millió forint érkezett az EzaLényeget működtető gazdasági társasághoz Svájcból, egy ottani alapítványtól.

Kapcsolódó tartalom

Korábban hírek szerint az Ezalényeg egy DK-közeli álhírportál, amelynek ugyanaz a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szegiben tevékenykedő Tóth Józsefné a könyvelője, mint a Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz köthető DatAdat-cégcsoportnak. A baloldali hálózat EzaLényeget érintő részleteire az M1 is rákérdezett az árnyékkormányinfón.

A DK ügyvezető alelnöke némi tanácstalanság után bevallotta, ismeri az EzaLényeget kiadó Oraculum 2020 Kft. tulajdonosát, ifjabb Páva Zoltánt. Egy hónapja a Mediaworks azonos tartalmú kérdésére viszont Molnár Csaba még letagadta Páva és a DK kapcsolatát.

Pedig az EzaLényeg.hu mögött álló ifjabb Páva Zoltán 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején az MSZP, a szocialista frakció és a kabinet közötti kapcsolattartás koordinációjáért felelt. Amikor erre emlékeztettük a DK-alelnököt, már hárított.

A Nemzeti Információs Központ részjelentése szerint

az egyik Gyurcsány-párti politikus, Sápi Mónika érintett lehet a dollárbaloldal botrányában. Erre az árnyékkormány szóvivője azt mondta: politikustársuk később lett a DK tagja, mint ahogy pénzt kapott volna a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalomtól (MMM).

A tőle kapott információk alapján azt tudjuk, hogy bizony olyan típusú rendezvényekre kapott megbízást az ő rendezvényszervező cége az MMM-től – a választási kampánytól teljesen független rendezvények voltak ezek –, mint például egy beteg gyermek gyógyulása kapcsán szervezett jótékonysági akció, illetve családi napok.

Kapcsolódó tartalom

Sápi Mónika és családi cége, a DSM Consulting Kft. a titkosszolgálatok szerint több mint 8,3 millió forinthoz jutott az MMM-től, amely viszont a választások előtt Amerikából 1,8 milliárd forintott kapott az Action for Democracytól.

A baloldalt irányító Gyurcsány Ferenc korábban azt állította: nem volt tudomása külföldi kampánypénzekről.

A balliberális HVG nemrég arról cikkezett, hogy milliárdok érkeztek külföldről a baloldal kampányába. A Propeller.hu pedig az üggyel kapcsolatban azt írta: páros lábbal szállnak bele a 2022-es ellenzéki kampánypénzek egyik kezelőjébe, Páva Zoltánba. A portál idézte a Tisztaellenzék nevű blogoldalt, amely szerint a Páva-féle csoport lényegében az egész külföldről érkező támogatást becsatornázta magához – hangzott el az M1 Híradójában.

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még