Fontos

TOP 10: itt volt ma hajnalban a leghidegebb

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tekintélyt parancsoló nevet kapott az ország egyetlen indiai orszarvúbébije

| Szerző: hirado.hu
A Nyíregyházi Állatpark kis kedvencének elnevezésére háromszáz javaslat érkezett, ezek közül végül az Aman, azaz Béke névre keresztelték hazánk egyetlen indiai orrszarvú borját. Az állatpark egyébként télen is nyitva van, így a több ezer lakó ilyenkor is látogatható.

A névválasztásra a látogatók segítségét kérték a Nyíregyházi Állatpark dolgozói, akik a közösségi oldalunkon javasolhattak nevet az ország egyetlen indiai orrszarvú-borjának. Néhány kitétel volt csupán, a gondozók mindenképpen tekintélyt parancsoló, ázsiai nevet szerettek volna adni neki.

A kis egyszarvúnak igen népes rajongótábora van, hiszen több mint 300 névjavaslat érkezett a közösségi média felületekre.

Érkeztek mosolyt fakasztó nevek mint a Nud-Lee , a Bingó vagy a Dezső, de gondozóink végül az ázsiai Aman nevet választották, melynek a jelentése béke.

A két és fél hónapja született kis indiai orrszarvú születése hatalmas zoológiai siker, hiszen már az komoly szakértelmet igényel, hogy természetes módon párzásra bírják ezeket a fogságban nagyon ritkán szaporodó, magányos életmódú állatokat.

Az országban csak a Nyíregyházi Állatparkban szaporodó indiai orrszarvú csapat jelenleg három ivarérett állatból áll, és az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében kerültek Nyíregyházára.

A jelenleg közel 150 kilogrammos utód mindennapjait és gyarapodását azóta is folyamatosan figyelemmel kísérik az állatpark szakemberei,  a naponta elfogyasztott húsz–harminc liternyi anyatejnek köszönhetően naponta egy–két kilogrammot gyarapszik, és ivarérett korában testtömege elérheti majd akár a három tonnát is – olvasható az állatpark honlapján. 

Ajánljuk még