Videó

Szökött tigrist filmeztek le az irodaházak között

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Feketeöves fővárosi aktivisták hergelnek Debrecenben 

Nem csitulnak a hullámok a debreceni akkumulátorgyár körül, a baloldali politikusok továbbra is Magyarország érdekeivel ellentétesen azon dolgoznak, hogy ne épülhessen meg a kilencezer embernek munkát adó beruházás. Ebben pedig szakértők szerint civilnek álcázott fizetett aktivisták is segítik őket, ugyanis több olyan felvétel is napvilágot látott, ahol a közelmúlt botrányba fulladt tüntetéseinek hangadói hergelik a tömeget.

 

A kínai CATL Németországban nyitotta meg első európai üzemét csütörtökön. A beruházást a német baloldal is támogatta és csak „zöld”-akkumulátorgyárként hivatkoznak rá. Ugyanis zárt rendszerben, biztonságos, környezettudatos csúcstechnológiával készülnek az akkumulátorok.

A CATL Németország után Magyarországon, Debrecenben építi fel a második európai gyárát. A 3000 milliárd forintos beruházás teljesen megegyezik a németországival, ráadásul 9000 új munkahelyet teremt.

Amíg a német baloldal tárt karokkal fogadta, addig a hazai baloldal támadja az akkumulátorgyárat.

A Jobbik és az LMP is azzal riogat, hogy környezetszennyező és veszélyes. A hergelésbe Gyurcsány Ferencék, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum is bekapcsolódott.

A balliberális médiában is sorban születnek a lejárató írások. Szinte nem telik el nap, hogy a már cáfolt álhírek újra és újra előkerüljenek.

A baloldali hangulatkeltés miatt az akkumulátorgyár legutóbbi közmeghallgatása tettlegességig fajult. Az egyik bántalmazott résztvevő szerint az agresszív emberek többsége nem debreceni, hanem azért jött, hogy hergeljen.

„Egy csürhe, minden debreceni ember nevében ordítozva, különböző kijelentéseket tett, ezt visszautasítom, mert hiszem, hogy a debreceni polgárok véleménye teljesen más”

 

Kapcsolódó tartalom

A baloldal azt akarja, hogy minél rosszabb legyen az országnak, mert arra számítanak az ellenzéki pártok, ettől nekik jobb lesz – erről Nagy Ervin beszélt az M1 Híradójában. Az elemző kiemelte: a támadásban most civilnek álcázott hivatásos provokátorok is segítik a baloldalt.

„Ezek a civil szervezetek pedig azzal a céllal vesznek részt a politikában, hogy gyengítsék a kormány pozícióját, hogy a stabilitást kizökkentsék. És ennek most része ez. És Debrecenben ott voltak a Budapestről ismert hivatásos tüntetők, ahogy utánajártak, az is nagyon jól látható, hogy ezeket a tüntetőket leginkább Soros-alapítványok pénzelik, tartják fent” – mondta Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője.

 Ami tiszta energiát és munkahelyeket jelent Németországban, arra a magyar baloldal miért mondja, hogy környezetpusztító Debrecenben?

– tette fel a kérdést Dömötör Csaba közösségi oldalán. Az államtitkár hozzátette: ennél csak az lenne durvább, ha a baloldal azért is külföldről kapna pénzt, hogy a magyar beruházásokat ellenezze.

„Egyre inkább itt látjuk magunk előtt az otromba lólábat. Nem az a bajuk, hogy akkumulátorgyár épül, hanem az, hogy Magyarországon. A hazai baloldal meg szépen csatlakozik ehhez a kampányhoz. Ennél már tényleg csak az lenne durvább, ha ezért pénzt kapnának külföldről. Mondjuk dollárban” – mondta a parlamenti államtitkár.

Kapcsolódó tartalom

A környezettudatos közlekedés jövője az elektromos autózás, és előnybe kerülnek azok az országok, amelyek akkumulátort gyártanak – erről Lánczi Tamás beszélt a hétvégén a Kossuth Rádióban. A politológus szerint világszerte versenyfutás zajlik az ilyen gyárakért, és a magyar sikerek zavarnak más országokat.

„Aki akkumulátort tud nagy mennyiségben gyártani, és ezzel el tudja látni a saját piacát meg Európát, azé a jövő, stratégiai helyzetbe kerül. Én azt gondolom, hogy külföldön nagyon sokaknak csípi a szemét, hogy Magyarország most már nem az első ilyen beruházást hozza el, történt már ilyen, itt vannak a legmodernebb, legfejlettebb akkumulátorgyárak”

– mondta a politológus.

Hazánkban eddig 17 településen jelentek meg zömében ázsiai akkumulátorgyártók. Összesen 20 cég több mint 2800 milliárd forintot fektetett be, ehhez mintegy 300 milliárd forintnyi állami támogatást kaptak.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: M1

Ajánljuk még