Aktuális

Harminchatan lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Kincs, ami nincs – beolvasztotta a lopott aranyat a székesfehérvári ékszerész

| Szerző: hirado.hu
Több mint egy kiló aranyat lopott el saját üzlettársától egy székesfehérvári ékszerész. A férfi tömbökbe olvasztotta az arany granulátumokat, és elrejtette. A tolvaj és két társa ellen az ügyészség vádat emelt. A két, összesen 14 millió forint értékű aranytömbnek nyoma veszett.

 

Az ellopott aranygranulátumot olvasztja tömbökbe a tolvaj egy nemesfémek visszanyerésével foglalkozó cég budapesti telephelyén az M1 által bemutatott felvételen. A 45 éves férfi, akinek egyébként saját ékszerüzlete van Székesfehérváron, egyszerűen bekérezkedett a vele üzleti kapcsolatban álló cég műhelyébe, hogy ott aranyat olvasszon. A cég vezetőjének fogalma sem volt arról, hogy honnan származik az alapanyag, ezért megengedte a fusizást.

Kapcsolódó tartalom

A férfi előzőleg két társával együtt több mint egy kilónyi aranygranulátumot lopott el egy vele üzleti kapcsolatban álló budapesti ékszerésztől. Tavaly március 9-n betörtek a telephelyére és az ott salétromsavban áztatott nemesfémet ellopták tőle. A rendőrök két napon belül elfogták a tolvajokat, akik azonban addigra a granulátumot beolvasztották.

A két, összesen 14 millió forint értékű aranytömbnek nyoma veszett. Az ügyészség most vádat emelt az aranytolvajok ellen.

„Az illetékes kerületi ügyészség a három férfit jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz a vádiratban. A vádlottak közül ketten korábban letartóztatásban voltak, jelenleg azonban már mind a három terhelt szabadlábon védekezik”– nyilatkozta Bagoly Bettina, a Fővárosi Ügyészség szóvivője.

Az aranytolvajok kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak. Ügyükben a bíróság a jövő héten tartja a tárgyalás előkészítő ülését.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még