Aktuális

A budaörsi iskolából hét gyereket vittek el a mentők, ki kellett üríteni az épületet

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban, mint a németek

| Szerző: hirado.hu
„A baloldal megmondta, hogyha mandátumot kap, akkor együtt úszik a nemzetközi közösséggel. Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik. Mi pedig azt mondtuk, hogy van magyar nemzeti érdek. Így 2022-ben az emberek valójában háború és béke között választottak. És a békét választották” – írta Orbán Viktor Facebook-bejegyzésében szombaton.

„Hogy’ kezdődött? Úgy kezdődött, hogy a németek azt mondták, sisakokat hajlandóak küldeni, mert ők egy háborúba nem küldenek az élet kioltására alkalmas eszközöket, az ugyanis részvételt jelentene a háborúban. Innen indultunk” – kezdte bejegyzését Orbán Viktor miniszterelnök.

„Most a harckocsiknál tartunk. És már arról beszélnek, hogy mi van a repülőkkel. Tehát jól látszik, hogyha az ember az elején nem veti meg a sarkát, és nem foglal el egy világos pozíciót, amivel kijelöli a saját nemzeti érdeke alapján, hogy egy konfliktushoz mi a viszonya, akkor belesodródik”

– fogalmazott.

A kormányfő hozzátette: „A háború kezdete és a magyar választási kampány 2022 elején nagyjából egybeesett. A kampányról sok rosszat lehet mondani, de azért van haszna is. Ez egy olyan időszak, amikor nyíltan és egyenesen kell beszélni”.

Orbán Viktor úgy folytatta: „A baloldal meg is mondta, hogy azt fogja tenni, amit a nemzetközi közösség mond. Tehát

ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban, mint a németek.

Már mi is elküldtük volna a tankjainkat, a használaton kívül lévő egykori orosz fegyvereinket, és mi is benne lennénk a háborúban, mint fegyverszállító felek”.

Orbán Viktor emlékeztetett: „A baloldal megmondta, hogyha mandátumot kap, akkor együtt úszik a nemzetközi közösséggel. Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik. Mi pedig azt mondtuk, hogy van magyar nemzeti érdek. Így 2022-ben az emberek valójában háború és béke között választottak. És a békét választották”.

Hozzátette: „Ezért a magyar kormány meg tudta vetni a sarkát.

Az elején kimondtuk, hogy ez nem a mi háborúnk, nem akarunk beszorulni az oroszok és az ukránok közé.

Ez egy olyan konfliktus, amit lokalizálni kellene, nem pedig nemzetköziesíteni, és Magyarország mindent meg fog tenni a béke érdekében. Ezzel leütöttük azokat a cölöpöket, amihez odakötöttük utána a lovunkat.

Ezért Magyarország nem sodródik bele a háborúba”

– húzta alá a kormányfő bejegyzése végén.

Orbán Viktor a szombat folyamán korábban a pénteki Kossuth Rádiónak adott interjújából egy részletet is közölt, melyben a miniszterelnök arra a kérdésre keresi a választ, hogy ki állhat a dollárbaloldal mögött.

Kiemelt kép: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. január 27-én (fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán).

Ajánljuk még