Aktuális

Utakat, vízvezetékeket tett tönkre a hömpölygő láva Izlandon

„Sokkal üresebb hely nélküle a világ” – Eltemették a hős rendőrt, Baumann Pétert

Isten veled, főhadnagy úr! – katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra a hősi halottá nyilvánított Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot, a Budapesti Rendőr-főkapitányság körzeti megbízottját.

Családtagok, rokonok, barátok, kollégák, ismerősök kísérték utolsó útjára január 26-án Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot a Mátészalkai köztemetőben. A BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja január 13-án szolgálatteljesítés közben hunyt el, miután egy késes támadó halálosan megsebesítette. A hős rendőrt Magyarország belügyminisztere hősi halottá nyilvánította és soron kívül előléptette rendőr főhadnaggyá.

A temetésen Pintér Sándor belügyminiszter, Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár, Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és helyettesei, a megyei rendőrfőkapitányok és a társszervek vezetői részvétüket fejezték ki, és főhajtással tisztelegtek Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy előtt.

A ravatalnál a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai és a teljes rendőri állomány nevében Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás vezérőrnagy búcsúzott.

Búcsúbeszédében kiemelte, hogy Baumann Péter személyében nemcsak egy nagyszerű embertől búcsúzunk, hanem egy olyan rendőrtől, akinek közismert volt a hivatás iránti elkötelezettsége.

Terdik Tamás elmondta, hogy Baumann Péter barátságos, kedves személyiségének köszönhetően gyorsan beilleszkedett, kollégáival kiváló kapcsolatot alakított ki, szolgálati helyéhez rendkívüli mértékben kötődött. Pozitív életszemlélete, kisugárzása által rövid idő alatt számos barátra tett szert, életre szóló baráti kapcsolatai szövődtek.

„A mi szemünkben az intézkedő rendőrök, azaz Baumann Péter, Dobos László, Kállai László hősök. Hősies helytállásuk nélkül civil életek kerültek volna veszélybe” – mondta a főkapitány.

Kapcsolódó tartalom

Péter személyiségét, hitvallását talán legjobban egyik kollégájának a következő gondolata fejezi ki:

„Ha jelenleg meg tudnánk tőle kérdezni, hogy ami történt, az jól történt-e, akkor a válasza az lenne, hogy bármikor újra bevállalná, ha ezzel másokat megvéd.”

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egy időben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát, hogy emlékezzenek és tisztelegjenek elhunyt rendőrünk emléke előtt.

A kiemelt kép forrása: Police.hu

Ajánljuk még