Megrázó

Brutális módon irthatta ki a családját a férfi, ötrendbeli gyilkossággal vádolják

Szavazzon! Ön szerint kinek kellene vállalnia a felelősséget a dollárbaloldal külföldi finanszírozása miatt?

| Szerző: hirado.hu
Legalább négymilliárd forintnyi támogatást kaptak külföldi szervezetektől a hazai baloldali pártok a választási kampányokra – derül ki az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának szerdán nyilvánosságra hozott jelentéséből. Az Egyesült Államok mellett Svájcból is érkeztek kampánypénzek. Ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy szerintük kinek kellene vállalnia a felelősséget a dollárbaloldal külföldi finanszírozása miatt? Több választ is megjelölhet!

Több pénzt kapott a baloldal az Egyesült Államokból, mint amiről eddig tudni lehetett – ez derül ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának újabb jelentéséből. A titkosított anyag tartalmát szerda reggel hozták nyilvánosságra.

A dokumentum szerint összesen 13 tranzakció történt tavaly március és július között.

A korábban feltárt hárommilliárdon túl további összegek érkeztek a Korányi Dávid vezette Action for Demorcacytól a baloldal kampányszervezeteihez, legnagyobb részben Márki-Zay Péter mozgalmához. De még Svájcból is érkezett utalás: csaknem egymilliárd forint landolt az Ez a lényeg nevű lejáratóportál kiadójánál, az Oraculum 2020 Kft.-nél.

Megállapítható, hogy a guruló dollárok összege meghaladja a négymilliárd forintnak megfelelő összeget. „Még júniusban is érkezett az Action for Democracytól több mint 400 millió forint” – mondta Márki-Zay Péter.

A kampányfinanszírozási botrányt Márki-Zay Péter robbantotta ki tavaly nyáron, amikor elszólta magát arról, hogy a választások után is dollármilliók landoltak a mozgalma számláján. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje azzal védekezett, hogy a guruló dollárok több ezer magánszemélytől érkeztek, kis tételben.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még