Baleset

Baleset lassítja a forgalmat a főúton, ahol három autó ütközött össze

Rendőrgyilkosság: családja és barátai kísérik ma utolsó útjára a hős rendőrt

| Szerző: hirado.hu
Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot csütörtökön 13 órakor zárt körben, katonai tiszteletadás mellett helyezik végső nyugalomra a mátészalkai köztemetőben. A BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányságának körzeti megbízottja két héttel ezelőtt Újbudán, szolgálatteljesítés közben vesztette életét. A 29 éves fiatalember halála rengeteg embert megérintett: az egész ország gyászolja a hősi halált halt rendőrt.

A gyászoló család kifejezett kérése volt, hogy szerettüket zárt körben, családja, barátai és a rendőrök nagy családja közt, médiaérdeklődés és sajtójelenlét nélkül helyezhessék végső nyugalomra.

Baumann Péter kilenc és fél éve szerelt fel, tavalyi teljesítményét kiválóra értékelték, halála rengeteg embert megérintett.

Sokan fejezték ki részvétüket január 13-án Újbudán, a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol az egy nappal korábban késes támadásban elhunyt fiatal rendőrre bajtársai és parancsnokai gyertyagyújtással emlékeztek és tisztelegtek emléke előtt.

Kapcsolódó tartalom

Ahogy arról a hirado.hu beszámolt, Baumann Péter január 12-én hunyt el Újbudán, miután intézkedés közben Sz. Szilárd megtámadta és késsel megsebesítette. A 29 éves rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás után életét vesztette. Baumann Pétert hősi halottá nyilvánították.

A rendőrséget azután értesítették, hogy Sz. Szilárd január 12-én este késsel akart betörni szomszédjához, egy idős asszonyhoz. A gyanúsítottat, miután három rendőrt is megsebesített, a járőrök lábon lőtték. A fegyverhasználat az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint szakszerű és jogszerű volt.

Sz. Szilárdot január 15-én tartóztatta le a bíróság harminc napra. Az elkövetőt elmeállapota miatt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

Kapcsolódó tartalom

Védőügyvédje az M1 Híradójának elmondta, védence a szomszédja lakásából hangokat hallott kiszűrődni és azt hitte, hogy az idős nő veszélyben van, ezért akart hozzá bemenni – a kés is segítségnyújtás céljából volt nála.

A büntetett előítéletű Sz. Szilárd a rendőrgyilkosság elkövetésekor próbaidőn volt. Az M1 információi szerint a férfi szervezetében kábítószert is találtak.

A férfi beismerő vallomást tett, ha a bíróság bűnösnek találja, akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

Kiemelt kép forrása: MTI/Máthé Zoltán

Ajánljuk még