Aktuális

Üzent a kormányülésről Orbán Viktor

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Pillangókéssel támadt a rendelőben dolgozó, válófélben lévő feleségére, vádat emeltek ellene

Közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a Fejér Vármegyei Főügyészség egy férfival szemben, aki a munkahelyén akarta megölni az egészségügyben dolgozó, válófélben lévő házastársát.

A főügyészség szerdai közleménye szerint a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozták. A vádirat szerint a férfi tavaly júniusban megöléssel fenyegette meg a feleségét, majd pár nappal később levelet írt neki, amelyben ugyancsak erről írt, ha a nő nem mond le a közös tulajdonukban lévő ház felének tulajdoni részéről.

A férfi augusztus 8-án megjelent a székesfehérvári kórház rendelőintézetében, ahol a válófélben lévő házastársa dolgozott. A férfi az egyik kórteremben a torkánál megragadta, a falhoz szorította a nőt, fojtogatta és azt mondta, meg fogja ölni.

A nő megpróbált a szorításból kiszabadulni, dulakodni kezdtek, a sértett a földre került.

A férfi egy pillangókéssel a nő bordái alá próbált szúrni, de a sértett a tenyerével elhárította a döfést, majd a férfi a nő lábszárát is megvágta.

Az egyik beteg segítségért kiáltott, ezért a férfi menekülni kezdett, ám a folyosón elfogták. A támadásban a nő könnyű sérülést szenvedett, az ügyészség szerint azonban súlyosabb sérülés is történhetett volna.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc)

Ajánljuk még