Fontos

Harry herceg halálra rémült az édesapja miatt

Csaknem 3 milliárd forintos zöld technológiai fejlesztést valósít meg a Solar FM Komlón

Napelemekhez gyárt majd forgatórendszeres tartószerkezetet a Solar FM Kft. Komlón, a csaknem 3 milliárd forintos beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást nyert el a társaság a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Plusz keretében – közölte a napelemes rendszerek építésével foglalkozó cég az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a beruházás célja új gyártótevékenység megindítása a Solar FM komlói telephelyén. A projekt keretében felújítják a vállalat 2433 négyzetméteres üzemcsarnokát, beszerzik és beüzemelik a tevékenységhez szükséges technológiai és IT eszközöket, valamint megújuló energiaforrást hasznosító hőszivattyú-rendszert is telepítenek a gazdaságos és környezetbarát üzemelés érdekében.

A vállalat releváns tapasztalatokkal rendelkezik a zöldgazdaság területén, a tervezett beruházással pedig jelentős szolgáltatás- és portfólióbővítés valósul meg. Az új forgatórendszeres tartószerkezetek integráns rendszert alkotnak, ami nagyobb hozzáadott értéket jelent – jelezte a társaság.

A beruházás eredményeképpen javul a vállalat versenyképessége, valamit új, zöldgazdasághoz kapcsolódó munkahelyek jönnek létre a térségben. A projekt várhatóan a 2023 végén fejeződik be – közölték.

A nyilvános cégadatok szerint a Solar FM Kft. 2021-ben 716,4 millió forint nettó értékesítési árbevételt és 165,6 millió forint adózott eredményt ért el a 2020-as 836,9 millió forintos árbevétel és 440,9 millió forintos adózott eredmény után.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még