Aktuális

Családja és barátai kísérik ma utolsó útjára Baumann Péter főhadnagyot

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A HÉV-megállóban bukkant fel az álrendőr, aki szerint egy nő bűnös meggondolatlansággal lépkedett

A 26 éves L. Csabát a ferencvárosi nyomozók csalás bűntett kísérlete, csalás vétség, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatására.

Kamurendőr kreált valódi bűnügyeket január 23-án délelőtt Ferencvárosban – olvasható a rendőrség közösségi oldalán.

Az álzsaru első nekifutásra egy köztisztasági kihágásban indított statáriális eljárást: egy parkban épp kisdolgát végző idős emberen kérte számon cselekedetét. A férfi kezével félig eltakarva egy jelvényt mutatott fel a korosabb férfinak, és önmagát rendőrnek definiálva közölte, hogy szabálysértésért helyszíni pénzbírsággal sújtja az „elkövetőt”.

Hamis intézkedése közben a férfi táskájából kivette annak mobiltelefonját, szerencsejáték-szelvényeit, cigarettáját és az összes benne talált pénzt, összeadva csaknem 130 000 forintnyi vagyoni hátrányt okozó összbüntetéssel sújtva a megtévesztett sértettet, majd továbbállt.

Később a férfi egy HÉV-megállóban bukkant fel, ezúttal egy szabálytalanul gyalogoló idős nőt vont intézkedés alá. A szerinte bűnös meggondolatlansággal lépkedő asszonynak felajánlotta, hogy akár egy bankjegykiadó automatáig is elkíséri, hogy ott a vétkes előteremthesse a megfelelő pénzt, a nő azonban inkább felhívta telefonon egy hozzátartozóját, hogy mitévő legyen – ekkor a férfi inkább eltűnt.

Kapcsolódó tartalom

A IX. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai mindkét esetről rövidesen értesültek a sértettektől, a kapott személyleírás alapján a férfit egy Soroksári úti áruházban ismerték fel. A férfi elfogásakor az üzletből épp néhány kifizetetlen terméket próbált meg kimenekíteni.

A 26 éves L. Csabát a ferencvárosi nyomozók csalás bűntett kísérlete, csalás vétség, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A férfi a lopást beismerte, de a csalásokat tagadta. A rendőrök lefoglaltak tőle egy rendőrjelvényre hasonlító igazolványtokot, aminek származásáról a gyanúsított azt állította, hogy azt csak úgy találta.

Ne dőljön be a csalóknak!

A valódi rendőröket egyenruhájuk és jelvényük, a civil ruhás nyomozókat arcképes rendőrigazolványuk és szintén sorszámmal ellátott jelvényük igazolja, készpénzt pedig még helyszíni bírság esetén sem vesznek át! Amennyiben úgy érzi, hogy valaki megpróbálja becsapni, megkárosítani, hívja azonnal a 112-es segélyhívószámot!

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még