Fontos

Kényszersorozások Kárpátalján: embervadászatot tartanak a hadkötelesnek tűnő férfiak után az ukrán hatóságok

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Holtan találták a két és féléves csepregi kisfiút, szüleit vádolják gyilkossággal

Minősített emberölés miatt javasol vádemelést a rendőrség egy csepregi szülőpár ellen, akik kisgyermekét holtan találták a házukban egy évvel ezelőtt.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján felidézte: 2022. február 8-án bejelentést kaptak arról, hogy egy csepregi családi házban egy gyermek holttestét találták meg.

A nyomozás eredetileg ismeretlen tettes vagy tettesek ellen indult, az eljárás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemények és a nyomozás során feltárt körülmények azonban azt támasztották alá, hogy a gyermek megölésével a szülők gyanúsíthatók.

A haláleset után egy nappal a rendőrség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy

segítségnyújtás halált okozó elmulasztása bűntett miatt nyomoznak, ez módosulhatott később a szakértői vélemény alapján.

A 25 éves nőt és a 27 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, velük szemben különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt folytatták le az eljárást.

A Vas vármegyei nyomozók befejezték a nyomozást és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték a vármegyei főügyészségnek.

Korábbi sajtóértesülések szerint

a Bartók Béla utcai családi házba gázszivárgás gyanújával a katasztrófavédelem vonult ki, szivárgást nem tapasztaltak, viszont a házban rátaláltak a 2,5 éves kisgyermek holttestére.

Az apa állítólag öngyilkosságot kísérelt meg, őt a mentők kórházba vitték. Egy másik, 7-8 hónapos gyermeket a bűnügyi helyszínelés idején hoztak ki a rendőrök a lakásból. Az anya nem tartózkodott otthon, három gyermek pedig óvodában volt.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még