Fontos

A néhány fokos Dunából húzták ki a rendőrök az öngyilkosságra készülő férfit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bosznia-Hercegovina elnöke: Magyarország híd az EU felé

Magyarország olyan hidat jelent az Európai Unió (EU) felé, amely segíthet Bosznia-Hercegovinának és a nyugat-balkáni térségnek kiépíteni a kapcsolatokat az európai közösséggel – mondta Zeljka Cvijanovic, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros elnöke hétfőn Budapesten, miután Novák Katalin köztársasági elnökkel találkozott.

Közös sajtótájékoztatójukon Zeljka Cvijanovic kiemelte: országa hálás azért, hogy Magyarország olyan megértéssel fordul a Nyugat-Balkán felé, amilyet nem sokan mutatnak az EU-ban.

Nagyra értékelik Magyarország jó kapcsolatát Bosznia-Hercegovinával és a nyugat-balkáni régióval, és fontos, hogy Magyarország megmutatta, komolyan gondolja a gazdasági együttműködést is a térséggel – tette hozzá.

Zeljka Cvijanovic hangsúlyozta: kétoldalú gazdasági együttműködésük példaértékű, és a kereskedelmi mérleg javításán közösen dolgoznak majd.

Megköszönte azt a támogatást is, amelyet a koronavírus-járvány idején kaptak, hiszen Magyarország az elsők között segített az országnak.

Kijelentette: mindig megértésre találnak Magyarország részéről, bármi történik is a régióban, és Magyarország minden nyugat-balkáni országgal kiváló kétoldalú kapcsolatokat ápol.

Kitért arra: az EU-nak racionális hozzáállást kellene tanúsítania a Nyugat-Balkán felé.

Azt mondta, biztos abban, hogy a magyar elnökkel folytatott eddig is jó együttműködése ezután még jobb lesz. Zeljka Cvijanovic egyúttal hivatalos látogatásra hívta meg országába Novák Katalint.

Ajánljuk még