Aktuális

Megúszta a börtönt a műtétekért hálapénzt követelő román főorvos

A néhány fokos Dunából húzták ki a rendőrök az öngyilkosságra készülő férfit

| Szerző: hirado.hu
Öngyilkossági szándékkal sétált be a Dunába egy férfi az Erzsébet híd közelében január elején. Az elkeseredett férfit egy a rakparton haladó autós észrevette, és értesítette a rendőrséget – tájékoztat Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Tóth Csaba és Kapusi Zoltán főtörzszászlósok, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőr-főkapitányságának szolgálatirányító parancsnokai elmondták, hogy az érintett szakaszhoz siettek, ahol rövid időn belül észrevették a hullámok között sodródó férfit, aki már jó húszméternyire sodródott a parttól.

„Kapcsolatban álltunk a Tevékenységirányítási Központtal, ahol az ügyeletes összerakott két információt: kapott egy bejelentést egy búcsúlevelet hagyó hatvanas férfi kétségbeesett hozzátartozójától, emellett értesült a „mi” öngyilkosjelöltünkről”

– mondta a két főtörzszászlós.

A mentőcsapat hajóval közelítette meg a férfit, aki ellenállt a segítségnek. A két vízirendőr megragadta, de még ekkor is azt kérte, hogy hagyják meghalni. A férfi ellenállását figyelmen kívül hagyva a kétfős mentőcsapat felhúzta a fedélzetre a férfit, ahol izolációs fóliába és pokrócba csavarták. A parton átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik a Péterffy Sándor Utcai Kórházba szállították.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép illusztráció (Ftó: MTI/Bruzák Noémi)

Ajánljuk még