Aktuális

Tűz ütött ki a kollégiumban – tizenhárom általános iskolás halt meg

Orbán Viktor a Himnuszról: Ezeréves távlatban sincs másik darabja a magyar kultúrának, amely képes lenne úgy felemelni a szívünket

| Szerző: hirado.hu
Ma van a magyar kultúra napja és a Himnusz születésének 200. évfordulója. 1823-ban ezen a napon tisztázta le Kölcsey Ferenc a magyarság nemzeti imádságának kéziratát Szatmárcsekén. Az ünnep alkalmából a magyarság idehaza, a határokon túl és szerte a világban megemlékezik a magyar kulturális értékekről. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Szatmárcsekén istentiszteletet tartottak, melyen Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt.

„Ezeréves távlatban sincs másik darabja a magyar kultúrának, amely képes lenne úgy felemelni a szívünket mint a himnuszunk” – erről beszélt a miniszterelnök a magyar kultúra napjának és a Himnusz 200. évfordulójának alkalmából tartott istentiszteleten Szatmárcsekén.

Orbán Viktor azt mondta: „ha egyetlen műbe szeretnénk sűríteni mindent, ami a magyart magyarrá teszi, akkor a Himnuszt kellene választanunk, ezért méltó és igazságos, hogy a magyar kultúra napja a Himnusz megszületésének napja legyen”.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még