Baleset

Kigyulladt egy társasház – egy ember meghalt

Itt nézhetik meg a középfokú írásbeli felvételik megoldásait

| Szerző: hirado.hu
Már elérhető az Oktatási Hivatal honlapján a 2023-as központi írásbeli feladatsorok javítási-értékelési útmutatója.

Elérhetővé tette az Oktatási Hivatal (OH) a középfokú felvételik 2022/2023. tanévi központi írásbeli vizsgáinak feladatsorait, valamint azok javítási-értékelési útmutatóit a honlapján. Mint arról lapunk is beszámolt, szombaton zajlottak az általános iskolából továbbtanuló diákok felvételi vizsgái.

A 6 és 8 osztályos gimnáziumokba felvételiző diákok felvételi feladatsorainak megoldása itt tekinthető meg.

A 9. osztályba jelentkező tanulók felvételi feladatsorainak megoldása itt tekintehető meg.

Az írásbeli eredménye alapján a szülőknek és diákoknak február 22-ig van idejük eldönteni, mely iskolákat jelölik meg a továbbtanuláshoz

Kapcsolódó tartalom

Az Oktatási Hivatal elnöke, Brassói Sándor előzetesen arról számolt be, hogy a központi írásbelin 541 helyszínen több mint 71 ezer diák töltheti ki a magyar, majd a matematika feladatlapokat. A kilencedik évfolyamra felvételizők írásbelijére 56 ezren jelentkeztek, a hat évfolyamos gimnáziumi írásbelin csaknem 9100, a nyolc évfolyamoson mintegy hatezer gyermek vesz részt. Mint mondta, összesen 94 ezer körül lesz a felvételizők száma.

Az Oktatási Hivatal elnöke azt is kiemelte, hogy nem minden diák írásbelizik, ugyanis a középiskolák széles köre – jellemzően a szakképző intézmények – nem várják el ezt.

Azok a felvételizők, akik a szombati vizsgán alapos indokkal – például betegség vagy közlekedési elakadás miatt – nem tudnak részt venni, a január 31-ei pótló írásbelin vizsgázhatnak. Az igazolást az intézményvezetőnek kell benyújtani. A forgalmi akadály igazolására központi előírás nincs, ilyen esetben az intézményvezetővel kell a szülőnek egyeztetnie – közölte az OH elnöke.

Kiemelt kép: illusztráció

Ajánljuk még