Aktuális

A szerencsétlenségben 14-en sérültek meg: fa dőlt egy hullámvasútra

„Ha egy lépést közelebb jöttök, elvágom a torkomat is!” – mondta a budapesti rendőröknek, miközben tapétavágót szorított a nyakához

| Szerző: hirado.hu
A helyzet az első pillanattól világos volt: itt baj van, nagyon nagy baj, ami könnyen tragédiába torkollhat.

Elszánt, nyakához tapétavágót szorító öngyilkoshoz értek ki a XIX. kerületi Rendőrkapitányság egyenruhásai december 28-án kora délután egy szállóra. A helyzet az első pillanattól világos volt: itt baj van, nagyon nagy baj, ami könnyen tragédiába torkollhat – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán.

– Az asszony élettársa tett bejelentést, ő várt bennünket a szálló előtt, majd a szobáig vezetett, ahol a vérző nő ült az ágy mellett – beszélt a mentőakcióról Sörös Gábor Henrik őrmester, körzeti megbízott és Varga Beatrix őrmester, járőr – Azonnal a fenti ultimátumot intézte hozzánk, látszott-hallatszott, hogy komolyan gondolja fenyegetését. A küszöbön állva kezdtük meg vele a beszélgetést, teljesen higgadtan, törekedve rá, nehogy kibillentsük egyébként is ingatag lelkiállapotából. Apránként loptuk a távolságot, centiről centire, a nő közben elmondta, hogy gyermekét nem láthatja, munkahelyét elveszítette, már nem talál semmi perspektívát az életben, mindenképpen meg akar halni. Ha kommunikatívnak mutatkozott is, a párbeszéd alaphangulatát nagyban meghatározta a nyaki verőéren tartott tapétavágó, és a padlón gyűlő vér.

A rendőröknek muszáj volt elmozdítani a helyzetet a holtpontról. Sörös őrmester időközben, szép lassan nagyjából egy méterre meg tudta közelíteni az asszonyt, társa rádión kért segítséget.

Közölték a nővel, hogy saját érdekében ellátásra lesz szüksége, a körzeti megbízott egy melegítőt nyújtott az asszony felé, hogy azt vegye magára. A nő azonban a mentők említésére indulatossá vált, korábbi elkeseredett rezignáltságát vad düh váltotta fel, a levegőben lógott a dráma, nem lehetett tovább várni a beavatkozással.

Sörös Gábor Henrik őrmester a kezében lévő ruhadarabot hirtelen kézfejére tekerve kiütötte a sniccert az asszony kezéből, a földet érő szerszámot Varga őrmester rögtön odébbrúgta. Közös erővel legyűrték a nőt, megbilincselték, majd a Police Medic végzettségű őrmesternő nyomókötést tett vérző csuklójára. A mentők a Merényi Gusztáv Kórházba szállították.

 

 

 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánljuk még