Aktuális

Megnéztük a szállodát, ahol ingyen pihent a korrupcióba keveredett brüsszeli politikus

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

OVF: Első- és másodfokú készültség mellett vonul le az árhullám a kisebb folyókon

Az összes kisebb folyón első- és másodfokú készültség mellett vonul le az árhullám – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1-en pénteken.

Siklós Gabriella azt mondta, hogy az állami védvonalak mentén sehol sincs szükség beavatkozásra azon túl, hogy a vízügy munkatársai fokozott figyelőszolgálatot látnak el. A Tarnán és a Sajón a legmagasabb, harmadfokú készültség van érvényben. Ezen folyók legfelső szakaszain, Tarnaméránál és Sajópüspökinél azonban már apadást tapasztalnak – hangsúlyozta.

Mivel a Tiszába sok kisebb folyó torkollik, ott még látványos lesz a vízszint emelkedése. Ha eléri a Bodrog árhulláma, akkor Tokaj környékén is számolni kell elsőfokú készültséggel, ez azonban csak vasárnap-hétfő táján várható – tette hozzá.

Az árvízi védekezés szempontjából a havazás jót jelent, ez a csapadék ugyanis egyelőre nem kerül bele a folyómederbe – mondta. A szóvivő kiemelte, hogy a Dunát egyáltalán nem érinti az árvíz, sőt ott kisebb apadás figyelhető meg. Az OVF négy-hat napra készít előrejelzést, ez alapján úgy tűnik, nem romlik majd az árvízi helyzet – mondta Siklós Gabriella.

Ajánljuk még