Aktuális

Orbán Viktor meghívta Magyarországra a svéd miniszterelnököt

Csak az LMP és a Kétfarkú Kutya Párt támogatja Baranyi Krisztina újrázását

Baranyi Krisztina kedd este jelentette be, hogy újra fog indulni a polgármesteri pozícióért Ferencvárosban, az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a támogatásáról biztosította, ám a többi ellenzéki párt nem kívánta kommentálni Baranyi újrázást.

Nem döntöttek még a baloldali pártok arról, támogatják-e Baranyi Krisztinát az újrázásban. A ferencvárosi baloldali polgármestert kedd este biztosította támogatásáról az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

„Nem tárgyaltunk még a polgármester asszonnyal, a helyiek együttműködési szándékán múlik a döntés, amit majd szükség esetén tárgyal a budapesti vagy pedig az országos elnökség”
nyilatkozta a Magyar Nemzetnek az MSZP budapesti elnöke azzal kapcsolatban, hogy támogatják-e Baranyi Krisztina újraindulását 2024-ben. Horváth Csaba szerint a ferencvárosi MSZP-sek döntenek majd, akik a IX. kerületben a DK-sokkal alakítanak egy frakciót. A Demokratikus Koalíció ferencvárosi pártszervezetének elnöke, Csóti Zsombor viszont azt mondta a lapnak, hogy a kérdés még nem időszerű, még nem tud arra válaszolni, hogy támogatják-e jövőre a polgármester újraindulását.

Nincs közös program és vízió

Megkérdezték Torzsa Sándort is, a ferencvárosi MSZP–DK-frakció vezetőjét, aki azt mondta, nem új információ számukra, hogy újraindul a polgármester, és ők, akik a baloldali összefogás egyéni képviselőiként nyertek 2019-ben, szintén újra fognak indulni. Torzsa Sándor szerint viszont ezzel együtt sem pozíciók osztogatására van szükség, hanem számvetésre az eddig elért eredményekkel kapcsolatban, azután közös program és vízió kell, és csak azt követően érdemes a személyi kérdéseket feszegetni. A programot a baloldali frakcióvezető szerint azonban előbb ki kell dolgozni, meg kell még érlelni – közölte a Magyar Nemzet.

Fotó: hirado.hu/Horváth Péter Gyula

A Momentumban még nem döntöttek semelyik budapesti polgármester támogatásával kapcsolatosan, a párt sajtóosztálya a Magyar Nemzet érdeklődésére mindössze annyit reagált, hogy Baranyi Krisztina újraindulását sem kívánják kommentálni.

Baranyi Krisztina az LMP kedd esti videójában beszélt arról, hogy újra fog indulni a polgármesteri pozícióért, és ebben Ungár Péter, a párt társelnök-frakcióvezetője és Csárdi Antal országgyűlési képviselő is támogatja. Utóbbi röviden fel is sorolta azokat az eredményeket, amelyeket szerinte a ferencvárosi önkormányzat ért el 2019 óta.

A Kétfarkú Kutya Párt  hűséges támogatója Baranyinak

A felvétel megjelenésével egy időben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) is jelezte közösségi oldalán, hogy 2024-ben is támogatják Baranyi Krisztina indulását a IX. kerületben. Amikor az előző ciklusban még csak önkormányzati képviselőként dolgozó Baranyi bejelentette, hogy indul a polgármesteri címért, az LMP-n kívül egyedül az MKKP biztosította támogatásáról, a többi ellenzéki párt egy helyi momentumos politikus jelöltségét akarta elérni.

„A patthelyzetet végül előválasztás oldotta fel, aminek a kampányában passzivistáink végig részt vettek” – idézték fel a múltbeli előzményeket közleményükben a kutyapártiak. Azt is ígérték, hogy 2024-ben is részt vesznek majd Baranyi kampányában. A kerületvezető sem volt rest egyébként megemlíteni az LMP-s videóban, hogy viszonozva a támogatást, 2019 óta egy LMP-s és egy kutyapártos alpolgármesterrel dolgozik együtt, akiknek a munkájára a jövőben is számít

Kiemelt kép: hirado.hu/Horváth Péter Gyula

 

Kapcsolódó hírek

Hat fővárosi kerület kormánypárti frakcióvezetője kezdeményez fegyelmi eljárást a polgármestere ellen
Hat fővárosi kerület kormánypárti frakcióvezetője kezdeményez fegyelmi eljárást polgármestere ellen, amiért azok nem egyeztettek a kormánnyal az energiakompenzációról, és ezzel szerintük megkárosították kerületüket – derül ki a hat érintett frakcióvezető videónyilatkozatából, amelyet csütörtökön juttatott el a Fidesz az MTI-hez.
Belföld

Ajánljuk még