Aktuális

Vonat és személyautó karambolozott – késnek a vonatok

Két és fél ezer állatot mentettek meg a Fővárosi Állat- és Növénykert gondozói

| Szerző: hirado.hu
2022-ben pontosan 2513 mentett állatról gondoskodtak a Fővárosi Állat- és Növénykert vadállatmentéssel foglalkozó dolgozói. 2513 segítségre szoruló madár, kisemlős, hüllő és kétéltű kapott második esélyt az állatkertben folyó munkának köszönhetően.

A Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi tevékenységének egyik fontos része a vadállatmentés, amely az intézmény által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány égisze alatt zajlik – írják a hivatalos honlapjukon.

Kapcsolódó tartalom

A mentőmunka keretében a Magyarországon honos, védett vagy fokozottan védett állatfajok olyan egyedeinek segítettek, akik valamilyen ok miatt emberi gondoskodásra szorultak. Így például törött szárnyú gólyák, mérgezett sasok, fészekből kiesett énekesmadarak, balesetet szenvedett sünök vagy épp telelésben megzavart denevérek is vannak a védenceik között.

„A sérült állatokat meggyógyítjuk, a legyengülteket felerősítjük, az árvákat pedig felneveljük, és ha már egyedül is tudnak magukról gondoskodni, természetes élőhelyükön szabadon engedjük őket. A legtöbb mentett állatunk madár, így elmondhatjuk, hogy Magyarországon mi mentjük a legtöbb madarat. Ezt a munkát persze több más partnerünkkel együtt végezzük, így a hazai nemzeti parkokkal, illetve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel közösen” – számoltak be munkájukról a gondozók.

Kapcsolódó tartalom

Az óévben, azaz a 2022-es esztendőben 2513 mentett állat kapott második esélyt vadállatmentéssel foglalkozó csapat munkájának köszönhetően, összesen 113 különböző fajból.

Ajánljuk még