Rendkívüli

Meghalt az ukrán belügyminiszter

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Börtönbüntetést kapott egy kaposvári ámokfutó

Jogerősen egy év hét hónap börtönbüntetéssel sújtott és végleges hatállyal eltiltott a vezetéstől a bíróság egy férfit, aki rendőri intézkedés elől autóval menekülve több közlekedőt is veszélyeztetett 2020 tavaszán Kaposváron – tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.

A bíróság az egy nappal korábban meghozott ítéletéről kiadott közleményében azt írta: a büntetett előéletű, jogosítvánnyal nem rendelkező férfi 2020 április 17-én Kaposváron autójával szabálytalan kanyarodást hajtott végre. Egy közelben tartózkodó rendőr üldözőbe vette megkülönböztető jelzést használó járőrautójával, közben hangosbemondón keresztül többször megállásra szólították fel.

A vádlott nem állt meg. Menekülés közben kerékpárosok testi épségét veszélyeztetve felhajtott egy bicikliútra, ahol 50-60 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, így kerülve ki a lámpánál várakozó többi járművet. Ezt követően visszatért az úttestre, ahol 90-100 km/órával továbbközlekedett. Egy körforgalomba menetiránnyal szemben hajtott be, manőverei közben pedig több autós és gyalogos testi épségét veszélyeztette.

Mivel a rendőrautónak forgalmi okokból fel kellett adnia az üldözést, a vádlott elmenekült, egy utcában leparkolt, és utasával együtt elfutott. A rendőrök egy órával később találták meg az üldözött autót, majd újabb két óra múlva akadtak a vádlott nyomára.

A Pécsi Törvényszék a Pécsi Járásbíróság első fokon meghozott ítéletét lényegében helyben hagyva közúti veszélyeztetés miatt – mint visszaesőt – jogerősen egy év hét hónap börtönre ítélte, és végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől. A vádlott a kiszabott szabadságvesztésből legkorábban háromnegyed rész letöltését követő naptól bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet jogerős.

Ajánljuk még