Aktuális

Novák Katalin lemondott

Jövő héten temetik el a hős rendőrt – fontos kérése volt a családnak

| Szerző: hirado.hu
Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot 2023. január 26-án 13 órakor kísérjük utolsó útjára a mátészalkai köztemetőben katonai tiszteletadás mellett – közölte Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

 „A gyászoló család kifejezett kérése, hogy gyermeküket zárt körben, családja, barátai és a rendőrök nagy családja közt szeretnék végső nyugalomra helyezni, médiaérdeklődés nélkül. A temetés nem sajtónyilvános, így kérjük a média képviselőit, hogy a gyászoló család kérését tartsák tiszteletben. Tudjuk, hogy Péter halála rengeteg embert megérintett, rengetegen fejezték ki részvétüket, tanúsítottak bennünket együttérzésükről, és gyászunkban osztozva szeretnék végigkísérni hősünk végső nyugalomra helyezésének pillanatait” – írták.

Mint ismert Baumann Péter a múlt héten hunyt el, miután intézkedés közben megtámadta és késsel megsebesítette Sz. Szilárd Újbudán. A 29 éves rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás után életét vesztette.

Baumann Pétert hősi halottá nyilvánították.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrséget azután értesítették, hogy Sz. Szilárd egy késsel akart betörni szomszédjához, egy idős asszonyhoz január 12-én este. A gyanúsított három rendőrt sebesített meg, a járőrök lábon lőtték az elkövetőt, a fegyverhasználat az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint szakszerű és jogszerű volt.

Sz. Szilárdot vasárnap tartóztatta le a bíróság harminc napra, elmeállapota miatt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították. Védőügyvédje szerint védence a szomszédja lakásából kiszűrődő hangokat hallott és azt hitte, szomszédja veszélyben van, ezért akart hozzá bemenni, a kés is azért volt nála, hogy segítsen.

Kapcsolódó tartalom

Sz. Szilárd büntetett előéletű, a rendőrgyilkosság elkövetésekor próbaidőn volt. Az M1 információi szerint a férfi szervezetében kábítószer jelenlétét mutatta ki a drogteszt.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még