Időjárás

Kültéri programokra is alkalmas lesz az idő a hétvége fennmaradó részén

Rendőrgyilkosság: kábítószert mutatott ki a drogteszt a gyanúsított szervezetében

Az M1 értesülései szerint a drogteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki az újbudai rendőrgyilkosság gyanúsítottjának szervezetében. Azt, hogy az elfogyasztott szertől a férfi mennyire volt befolyásolt állapotban, további szakértői vizsgálatok állapítják meg. Mára kiderült az is, hogy jogszerű volt a fegyverhasználat a támadó elfogásakor, és a járőrök a kényszerítő eszközöket is megfelelően alkalmazták – hangzott el az M1 Híradójában.

A szolnoki helikopterbázis területére próbált bejutni múlt szerdán az a férfi, aki másnap a gyanú szerint megölt egy rendőrt. Át akart mászni a laktanya kerítésén, ám az őrök megakadályozták ebben és rendőrt hívtak. Több járőrkocsi is a helyszínre érkezett, így az egyenruhások rövid idő alatt le tudták beszélni a tervéről. Mivel felmerült a gyanú, hogy a zavartan viselkedő férfi drog hatása alatt vezethette az autóját, eljárást indítottak ellene.

Mára kiderült, hogy a férfi szervezetében másnap, a rendőrgyilkosság idején is volt kábítószer.

Az M1 értesülései szerint az elfogása után elvégzett drogteszt és az az alapján készült szakértői vélemény egyértelművé tette, hogy a férfi kábítószert fogyasztott. Azt, hogy mennyire volt befolyásolt állapotban, további szakértői vizsgálatok állapítják meg.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden bejelentette: Budapest rendőrfőkapitánya befejezte a vizsgálatot a fegyverhasználat és a kényszerítő eszközök alkalmazásának jogszerűségéről.

Kapcsolódó tartalom

„A kivizsgálás megállapította, hogy mind a lőfegyverhasználat, mind a munkatársaim által alkalmazott egyéb kényszerítő eszközök használata, alkalmazása jogszerű és szakszerű volt, és az arányosság követelményeinek is megfelelt” – közölte Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

A parancsoki vizsgálat megállapította azt is, hogy a helyszínre küldött rendőri erő mértéke összhangban volt az akkor elérhető információkkal, a járőrök kiképzettsége és felszerelése is megfelelő volt. A lépcsőházban történteket, aminek következtében a 29 éves Baumann Péter főtörzsőrmester életét vesztette, az ügyészség büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Az elhunyt rendőrt január 26-n, a mátészalkai köztemetőben, családja körében katonai tiszteletadás mellett helyezik végső nyugalomra.

Kapcsolódó tartalom

Kapcsolódó hírek

ORFK: Szakszerű, jogszerű volt a rendőri intézkedés az újbudai rendőrgyilkosság helyszínén
Szakszerű, jogszerű volt a lőfegyverhasználat és az egyéb kényszerítő intézkedések alkalmazása a rendőrök részéről a múlt csütörtöki, újbudai rendőrgyilkosság helyszínén, és azok megfeleltek az arányosság követelményeinek is – közölte a parancsnoki vizsgálat megállapításait ismertetve az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
Belföld

Ajánljuk még