logo

Műsorújság

Rendkívüli

Újabb bomba robbant Stockholmban

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel három év börtönt kapott az a férfi, aki lefejezéssel fenyegette a rendőröket

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki lefejezéssel fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket a Hajdú-Bihar vármegyei Berekböszörményben – tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-t kedden.

Dobó Dénes tudatta: a törvényszék ezzel helyben hagyta az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság ítéletét, így az jogerőre emelkedett. Egyidejűleg a bíróság egy korábban jogerőssé vált ítéletben kiszabott kétéves börtönbüntetés utólagos végrehajtását is elrendelte, mivel a férfi a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A tényállás szerint 2022. január 29-én a vádlott házastársának segélyhívására érkeztek meg a rendőrök egy berekböszörményi ingatlanhoz. A járőrök a vádlottat igazoltatni akarták, ő azonban ittas állapotban nem volt hajlandó alávetni magát az intézkedésnek.

A férfi az egyik rendőrt azzal fenyegette, hogy megöli és lefejezi, ha beteszi a lábát az ingatlan területére. A később kiérkező erősítést ugyanezzel fenyegette a vádlott. A rendőrök előtt ismert volt, hogy a vádlott korábban egy karddal súlyosan megsebesített egy embert, ezért fokozott óvatossággal jártak el.

A férfi nagyjából egy órán keresztül megakadályozta a rendőri intézkedést, végül a rendőrök megtörték ellenállását, majd testi kényszert alkalmaztak, és előállítottak – közölte a szóvivő.

A kiemelt kép illusztráció.

 

Kapcsolódó hírek

Újbudai rendőrgyilkosság: a büntetőjogász szerint nagy kérdés, hogy drog vagy kóros elmeállapot miatt támadta meg a rendőröket az elkövető
Nagy kérdés, hogy drog hatására vagy valamilyen kóros elmeállapot miatt támadta meg a rendőröket az újbudai késelő – erről beszélt a büntetőjogász a Ma reggelben. Borbély Zoltán azt mondta: ha valaki ittasságra vagy valamilyen kábítószer által okozott bódult állapotra hivatkozik, az nem enyhítő, hanem súlyosbító körülmény. Hozzátette: a kényszergyógykezelés egy terheltnek sokkal rosszabb mint a börtön, hiszen az eljására szigorúbb a kóros elmeállapotú személyek esetén – közölte az M1 Híradó.
Belföld
A börtön dolgozója is lebukott a rácsok mögül üzemeltetett drogbandával
<div class="o-post__lead lead post-lead cf _ce_measure_widget" data-ce-measure-widget="Cikk lead">Börtönbüntetésre ítéltek egy brit nőt, aki tizenkét éven át dolgozott egészségügyi asszisztensként egy börtönben, ahol olyan közeli kapcsolatba került egy elítélttel, hogy egy drogcsempész banda tagja lett –  <a href="https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/prison-worker-smuggled-drug-packages-28923448">írja a Daily Star című brit bulvárlap.</a></div>
Külföld

Ajánljuk még