Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Családi kenderültetvény ügyében szabott ki többéves szabadságvesztéseket a bíróság

Hét vádlottat ítélt két, illetve nyolc és fél év közötti szabadságvesztésre egy családi kenderültetvény ügyében a Fővárosi Törvényszék – tudatta a bíróság sajtótitkársága az MTI-vel kedden közleményben.

Az eljárás adatai szerint az egymással rokoni, ismerősi kapcsolatban álló vádlottak közül az elsőrendű marihuánával kereskedett Budapesten és Pest vármegye területén. A növényt maga termesztette, illetve a vádlott-társaitól szerezte be, akik közül többen „családi vállalkozásként” saját ingatlanjaikon termesztették az eladásra szánt kendert.

Két másik vádlott az ingatlanjaikban kialakított marihuánaültetvények üzemeltetetéséhez szükséges villamos energia biztosítása érdekében megbontották az áramfogyasztás-mérőt és arra rácsatlakoztak, így díjfizetés nélkül vételezték az elektromos áramot.

A bíróság hétfőn kihirdetett elsőfokú határozatában kábítószer-kereskedelem miatt mondta ki bűnösnek a hét vádlottat, továbbá hármukat még lopás, illetve lopás kísérlete miatt is. Az első- és másodrendű vádlottat mint visszaesőt nyolc és fél évre, társaikat nyolc év két hónap, illetve két év közötti szabadságvesztésre, valamint több vádlottat pénzbüntetésre ítélt a törvényszék.

Védői fellebbezése folytán az elsőfokú ítélet nem jogerős, a büntetőper a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon.

A kiemelt kép illusztráció. 

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még