Aktuális

Putyin: Amerikai Patriot rendszer lőtte le az ukrán hadifoglyokat szállító orosz repülőgépet

„Nem harap a néni” – A CEU épületében tart előadást Lady Dömper

| Szerző: hirado.hu
Lady Dömper a FREE Egyetem szervezésében a Central European University (CEU) budapesti épületébe látogat, hogy transzvesztitamúltjáról és -jelenéről, valamint a Magyarországról kialakított véleményéről beszéljen. Nem először történik meg, hogy egy transzvesztita tart előadást egy magyarországi oktatási intézményben, ahogy az sem véletlen, hogy Petróczi Zoltán éppen a Közép-európai Egyetemen tartja meg érzékenyítő előadását.

Petróczi Zoltán transzvesztita előadóművész a CEU budapesti épületében lép fel – számolt be a Magyar Nemzet. A Lady Dömper művésznéven fellépő előadó mintegy harminc éve, a rendszerváltoztatás óta dolgozik az éjszakában, mint transzvesztita-humorista előadó.

Fellépésével kapcsolatban a Színház Online azt írta, hogy „Lady Dömper Magyarország egyik legszórakoztatóbb és legkülönlegesebb transzvesztita előadója”  január 26-án a FREE Egyetem szervezésében a Central European University (CEU) épületébe látogat. Beszél életéről, transzvesztitamúltjáról és -jelenéről, illetve megismerhetjük „csípős” véleményét 2023 Magyarországáról is.

„Tőle robban fel minden hétvégén pontban éjfélkor az Alterego Club és vele együtt a konzervatív polgárok is – vagyis az utóbbiak csak robbannának, ha hallanák Dömper heti magánszámát”

– folytatódik az ajánló, amely közli, a végén kérdezni is lehet a művésztől: nem harap a néni!

Petróczi egy korábbi – RTL-nek adott – interjújában a saját identitását firtató kérdésre közölte: „Férfi vagyok, csak nőnek öltözöm.”

Lady Dömper elmondta továbbá, nagyon fontos küldetésnek tartja, hogy az embereket felvilágosítsa, mi a különbség egy transzvesztita, valamint egy transzszexuális között.

Az előadóművész CEU-s fellépése nem tekinthető véletlennek, ugyanis az egyetem keretein belül gender szak is működik,

ahol a hazai feminista és LMBTQ-mozgalom több tagja folytatott tanulmányokat. Az egyetem adott intézetének honlapja szerint – többek közt – olyan tanegységek is szerepelnek a kínálatban, mint a Feminista gazdaságok, a Gender és háború, a gender studies dekolonizálása, vagy éppen a Feminizmus és maszkulinitás. A 2019–2020-as tanévben a CEU gender szakán még a Kritikai állattanulmányok is felvehető óra volt.

Nem ez az első eset, hogy hazánk egyik oktatási intézményében transzvesztita tart előadást a diákoknak. A Magyar Nemzet értesülései szerint, a

budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum szervezett már érzékenyítő-programokat, amelyek során a LMBTQ-szervezetek és egy transzvesztita is tartott előadásokat a hatosztályos intézményben.

Ez utóbbi azért lényeges, mert az intézmény falai közt akár kiskorú gyermekek (14 év alattiak) is fül- és szemtanúi lehettek az érzékenyítő előadásoknak.

Kapcsolódó tartalom

Az eset kapcsán Törökbálint alpolgármestere, Géczy Krisztián elmondta, akkor a transzvesztita az élettörténetét és a gondolatait mesélte el az intézmény diákjainak.

Az alpolgármester jelezte: bár az érzékenyítőnapokat az intézmény Facebook-oldalán burkoltan meghirdették, a szülőket senki nem tájékoztatta arról, hogy ilyen jellegű rendezvény lesz az iskolában.

Kiemelt kép: Lady Dömper (Forrás: Facebook)

Ajánljuk még