Baleset

Frontális ütközésben meghalt egy férfi Zalaegerszegen

Magyarország gyorssegélyt küld az erőszakos támadást elszenvedett nigériai katolikus közösségnek

Magyarország kormánya háromezer dollár azonnali humanitárius gyorssegélyt nyújt a Hungary Helps Programon keresztül a Nigériai Katolikus Egyháznak – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőn.

Mint ismert, vasárnap fegyveresek támadtak rá a nigériai Kafin-Koro település templomára. Az elkövetők a helyi plébánost, Isaac Achi főtisztelendő atyát elevenen égették el otthonában, míg segédjét lőtt sebekkel szállították kórházba. A felajánlott gyorssegéllyel a sebesült túlélő ellátását és a támadás során felgyújtott plébánia helyreállítását támogatja a kormány.

A Hungary Helps Programon keresztül Magyarország kormánya 2017 óta támogatja az erőszakos támadásoknak kitett afrikai keresztényeket.

Az elmúlt évek során a program a nigériai katolikus és protestáns egyházakkal együttműködésben járult hozzá a belső menekültek és terrortámadások áldozatainak ellátásához, lerombolt templomok, iskolák, otthonok újjáépítéséhez és az üldözött keresztény fiatalok tanulmányi ösztöndíjainak támogatásához.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még