logo

Műsorújság

Rendkívüli

Kaliforniai lövöldözés: 17 éves anya és féléves gyermeke az áldozatok között

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyar bunyó még sosem volt ilyen megható: a hétéves Ewing-szarkómás kislányért, Hannáért küzdöttek

| Szerző: hirado.hu
Példátlan magyar összefogással segítettek egy hétéves Ewing-szarkómás kislányt.

Thai bokszolók százai gyűltek össze vasárnap az UTE dzsúdótermében. A muaythai sportágban eddig példátlan eseményen több tucat hazai klub versenyzője 45, egyenként kétperces muaythai barátságos küzdelmet játszottak le a klasszikus muaythai szabályrendszer keretein belül. A jótékonysági gálán 2,5 millió forintot gyűjtöttek össze.

Hanna bátyja, Csillag Richárd muaythai versenyző, így adott volt a közeg, hogy Ales Attila (Rokko Gym) főszervezésével a Magyar Muaythai Szakszövetség és a Hajós István nevéhez fűződő Egy lépéssel több Alapítvány segítségével megszervezzen egy ilyen fantasztikus napot Hanna megsegítésére. A rendezvényen Hanna is jelen volt, és mindenki szívébe belopta magát! Szülei meghatódva nézték a több száz versenyzőt és nézőt, akik megtöltötték a sportcsarnokot Hanna miatt.

Hanna édesanyja, Zuckermann Krisztina igyekszik minden segítséget megadni kislánya gyógyulásához és még annál is többet. Nagyon nehéz egy ilyen helyzet egy családban, de összefognak, és mindent megtesznek a ritka csontdaganattal diagnosztizált kislány felépüléséért.

„Megható volt látni, hogy Hanna miatt ennyien eljöttek, hatalmas a tömeg, jó érzés, és talán még egy kis pluszt ad ehhez a nehéz helyzethez” – mondta el az édesanya.

A rendezvényen 45 x 2 perces menetet rendeztek, úgynevezett Sparingot (edző küzdelmet), ahol a résztvevők folyamatosan váltották egymás között az ellenfeleket.

Végeredményként pedig 2,5 millió forintot sikerült a nap végére összegyűjteni, amit Hanna családja kapott meg. Ales Attilának – aki egyben a szülinapját is ünnepelte a rendezvénnyel – a legszebb ajándék, hogy Hannának segíthetett, és egy életre szóló élményt szerzett neki és családjának.

„Közel harminc klub kétszázötven–háromszáz versenyzője, nemtől, kortól és stílustól függetlenül képviseltette magát, és rengeteg nézőt is vonzott az esemény. A végeredmény pedig két és fél millió millió forint! Ez egy hatalmas szám egy egynapos rendezvény alkalmával” – mondta Ales Attila főszervező, aki magánemberként is támogatja a családot.

Hajós István az Egy lépéssel több Alapítvány alapítója, a Magyar Muaythai Szakszövetség elnökségi tagja is csatlakozott a támogatókhoz.

„A szövetség részére egy percig sem volt kérdés, hogy a kezdeményezés mellé állunk, hiszen minden jó célt támogatunk, az alapítványnak pedig egyszerűen ez a feladata. Gratulálunk a szervezéshez és a színvonalas lebonyolításhoz” – mondta Hajós István.

Hannának és családjának a következő bankszámlaszámon tudnak segíteni az adományozók: 11773425-03018556. Közlemény: Adomány Hannának

Fotó: Fight for Hanna

Ajánljuk még